COVID-teszthez is nyújt fedezetet a CHERRISK utasbiztosítása

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 14. 18:40

Az insurtech vállalat terméke azoknak kínál segítséget, akik zöld országba indultak el, ám utazási desztinációjuk a külföldi tartózkodás alatt sárga vagy piros besorolás alá került.

Hazánkban augusztus 1-jétől önfinanszírozás alá esik a sárga és piros kategóriájú országokból hazatérők koronavírustesztje. A CHERRISK Utasbiztosítás – az országban elsőként – beemelte fedezetei közé a COVID-teszt térítését is.

A CHERRISK azoknak kínál segítséget, akik zöld országba indultak el, ám utazási desztinációjuk a külföldi tartózkodás alatt „sárga” vagy „piros” besorolás alá került. Ilyen esetekben biztosítottanként egy darab koronavírusteszt költségét fedezi a biztosítás, legfeljebb 30 ezer forintig – adta hírül közleményében a cég, amely 2018 szeptemberében kezdte el tevékenységét az osztrák UNIQA központ inkubátor projektjeként.

A biztosítás egy darab teszt költségét fedezi

Fotó: 123rf

A térítéshez teljesülnie kell bizonyos feltételeknek. “Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a felelősségteljes viselkedést kívánjuk támogatni, éppen ezért csak azokban az esetekben nyújtunk fedezetet ügyfeleinknek, ha a célország a kinntartózkodás ideje alatt kerül sárga vagy piros besorolás alá. Kezdetektől fogva igyekszünk a lehető leggyorsabban reagálni a fogyasztói igényekre és úgy gondoljuk, hogy a biztonságos utazást tervezőket most valóban segíthetjük abban, hogy egy kicsit nyugodtabban utazzanak, és kevésbé kelljen attól tartaniuk, hogy utazás közben »sárgul« vagy »pirosodik« be úti céljuk” – mondta Szőke Péter, a CHERRISK biztosítási szakértője.

Az országok aktuális besorolását az országos tisztifőorvosnak a Hivatalos Értesítőben közzétett rendelkezései alapján követi nyomon a biztosítási platform is, erről csatornáin folyamatosan tájékoztatja is ügyfeleit.

A CHERRISK utasbiztosításának kiegészítő fedezete augusztus 12-től érhető el, és mindenkire vonatkozik, aki ezen a napon vagy ezután kötött/köt ilyen biztosítást. A térítés összegét az állam által elfogadott SARS-CoV-2 tesztek országosan jellemző árfekvése alapján kalkulálva, 30 000 Ft-ban határozták meg.

A biztosításra vonatkozó teljes körű tájékoztatás a CHERRISK Utasbiztosítás Biztosítási Szerződési Feltételekben, a COVID-teszt kiegészítő fedezetre vonatkozó pedig a biztosító erről szóló hirdetményében érhető el.