Csak beoltott utasokat szállít a nyáron Angliában a P&O Cruises

Forrás: turizmus.com

 2021. március 17. 11:27

A hajótársaság bejelentette, hogy a brit partok közelében indítandó útvonalain csak olyan utasok vehetnek részt, akik már megkapták a koronavírus elleni oltás mindkét adagját.

A P&O Cruises két új hajója a tervek szerint június és szeptember között Southamptonból indul kirándulásokra a brit partok mentén.

Az utazásokon csak olyan nagy-britanniai lakosok vehetnek részt, akik már az oltás második adagját is megkapták legalább hét nappal a hajó indulása előtt. Az oltási igazolást a felszállás előtt be kell mutatni a kikötőben, közölték.

A két új hajó 3-, 4-, 6- és hétéjszakás programokra indul a brit partok mentén, egészen a skót szigetvilágig, június végétől szeptember közepéig.

A brit partok mentén közlekedő két új hajó közül az egyik a Britannia

Fotó: P&O Cruises

A hajótársaság nem titkolt célja a brit útvonalak megnyitásával, hogy azoknak az utazóknak kínáljon alternatívát, akik bizonytalanok a külföldi nyaralást illetően. Arra is ígéretet tettek, hogy minden egyes hajó és indulási időpont esetében szükség esetén megváltoztatják az útvonalat, hogy az utasok lehetőleg napos és meleg helyekre juthassanak el.

A hajótársaság többi, nyárra tervezett járatán ugyanakkor nem lesz kötelező előírás a koronavírus elleni oltás megléte. Az összes járaton azonban szigorú járványügyi protokollok lesznek érvényben a fertőtlenítés és a társasági távolságtartás, illetve a maszkviselés terén. A személyzetet rendszeresen tesztelni fogják az utazások során is.