Csak helyiek bringázhatnak a szentendrei Duna-parton

Forrás: MTI

 2020. április 12. 08:39 / Utoljára frissítve: 2020. április 12. 14:09

Az Eurovelo 6 szentendrei szakaszát csak a helyiek használhatják a húsvéti hétvégén, és bezárnak a belvárosi cukrászdák, lángossütők is. Pilisszentkereszre és a hozzá tartozó Dobogókőre betiltották a kirándulást.

Az autós forgalom korlátozására hozott korábbi rendelet nem hozott kellő eredményt, az autós turisták ugyan elkerülték a várost, de megtöbbszöröződött a kerékpáros-forgalom. A kerékpárosok kisebb nagyobb csoportokban jelentek meg a Duna-korzón, a belvárosban és felkeresték a nyitva tartó cukrászdákat, lángossütőket, ahol csoportosulások alakultak ki. Ezért tovább szigorítanak a korábbi korlátozásokon – írta Szentendre önkormányzata.

Az önkormányzati rendelet szerint a városba vezető kerékpárút északi és déli pontjánál igazoltatások lesznek, a húsvéti ünnepek alatt csak azok használhatják az Duna-parti kerékpárutat – az Eurovelo 6 szentendrei szakaszát – akiknek lakóhelye, tartózkodási helye vagy magánlakása van Szentendrén.

A nem szentendrei kerékpárosokat a 11-es útra terelik, ahol a kijelölt nyomvonalon kerülhetik el a belvárost.

Fülöp Zsolt polgármester emellett az érintett üzletvezetőkkel egyeztetve úgy döntött, hogy vasárnaptól elrendeli a belvárosi cukrászdák és lángossütők bezárását a húsvéti ünnepekre. „Most mindannyiunk érdeke az izoláció, az elzárkózás, a társadalmi távolságtartás, akármilyen kellemetlen is ilyen szép tavaszi napokon" – fogalmazott a polgármester.

A koronavírus-járvány miatt az önkormányzat a húsvéti ünnepek alatt lezárta Szentendre belvárosát a nem helyi látogatók elől

Fotó: MTI / Mohai Balázs

A városvezetés arra kéri mindazokat, akiknek kedvelt hétvégi kirándulóhelye a város, hogy amíg a járvány el nem múlik, ne látogassanak Szentendrére.

 

Betiltották a kirándulást Dobogókőre

Pilisszentkereszt polgármestere húsvét idejére a település teljes, Dobogókőre is kiterjedő területén megtiltotta a máshonnan érkezők parkolását, valamint sportolását és túrázását.

Peller Márton polgármester rendeletében a koronavírus-járvány terjedésének lassításával és a pilisszentkereszti lakosok egészségének védelmével indokolja a szigorításokat.

Pilisszentkereszten és Dobogókőn kizárólag a helyben lakók végezhetnek a kijárási korlátozás alatt engedélyezett egyéni szabadidős sporttevékenységet, illetve szabadidős célú gyaloglást, parkolni pedig csak olyan autókkal lehet, amely után Pilisszentkereszten fizették meg a gépjárműadót, vagy tulajdonosa, üzembentartója szintén helyi lakos, vagy ingatlantulajdonos.