Csak lesel - fehér pillanatok és téli élmények Alsó-Ausztriában

Forrás: turizmus.com

 2015. november 04. 14:47

Ahány osztrák tartomány, annyi féle ötlet, sportkínálat és családi szórakozás – ezúttal Alsó-Ausztria mutatkozott be nagy sikerrel a magyar utaztatók és újságírók számára a Budapest Music Centerben.

A rendezvényre a hazai utazási irodákon és újságírókon kívül többen érkeztek Alsó-Ausztria különböző régióiból, hogy személyesen ismertessék meg legfrissebb kínálatukat a magyar szakmai közönséggel.

Mint megtudtuk, a sípályákon túl szánkókalandok, hóbakancsos kirándulások, havas-szános túrák nyújtanak a gyerekkel érkezőknek is izgalmas élményeket, miközben természetesen a téli sportok profi művelői is megtalálják számításukat.

 

A Budapesttől csupán 300 kilométerre található St. Corona am Wechsel 350 méter hosszú tányéros lifttel várja a legkisebb látogatókat. A gyermek eldorádónak is nevezett régió egy 90 méteres, fedett „varázsszőnyeg"  és téli játszótér áll a kicsik rendelkezésére. A nagyobbacskáknak szóló sí és snowboard tanfolyamok magyar nyelven is elérhetők – tudtuk meg Szigyártó Attilától, Alsó-Ausztria magyarországi képviselőjétől.

A Mostviertelben található újonnan nyílt JUFA Annaberg Bergerlebnis Resort közvetlenül a pálya mellett nyújt családbarát szállást. A felvonók 6 éves kor alatt ingyenesek. A sípályákon túl egy természetes szánkópálya, lovarda és havas-szános kirándulások teszik változatossá az üdülést.

A Csak lesel! szlogent használó vendéglátók kiemelt mértékben vállalják, hogy a síelésen kívül érdekes, új élményeket nyújtanak a vendégeknek: éjszakai fáklyás kirándulások, séták befagyott vízesésekhez, hógolyócsaták, állatetetés, süteménysütés a közeli pékműhelyben és lovasszán várja azokat, akik éppen nem akarnak lécre pattanni.

A közeli Semmering síterep akár egynapos kirándulásra is alkalmas úti cél a magyaroknak. Bár érdemes maradni, mert amint Cornelia Lurger értékesítési menedzsertől megtudtam, a patinás és a magyarok által jól ismert Panhans szálloda is számos kedvezményt kínál, a Varázshegy, avagy Hirschenkögel pedig éjszakai élményeket: este 18 óra után hat kivilágított pálya, Alsó-Ausztria leghosszabb szánkópályája, a Splitpark késő este is várja a síelőket, szánkózókat, aktív snowboardosokat és freestylereket. A ZauberBAR hajnali 4-ig garantál bárpultosaival és fellépőivel egy igazi téli bulit.

Az esten ízelítőt kaphattunk a helyi italokból és ételekből: a gyümölcsös sörök, a körtés cíder, a füstölt helyi lazac, a vajpuha, konfitált marhaszelet és a habcsók-köntösbe bújtatott forró almás finomság az ínyenceket is meggyőzte, hogy érdemes ezt a Magyarországhoz közeli régiót választani, ha ausztriai téli üdülésre vágynak.