Csillagtúrázó veterán autók

Forrás: turizmus.com

 2019. április 17. 11:48

11. alkalommal rendezik meg – idén május 17. és 19. között – a Mercedes-Benz Classic Csillagtúrát, melyen rekordszámú, közel 100 veterán autó vesz részt.

Korábban történt

A verseny lényege nem a gyorsaság, hanem az, hogy meghatározott idő alatt egy adott távolságot kell teljesíteni a résztvevőknek, akik eközben márkatörténeti, valamint típusismereti feladatokat oldanak meg.

A Mercedes-Benz hazai importőre által kétévente megrendezett Classic Csillagtúra verseny résztvevői 2019-ben a közép-magyarországi és észak-alföldi régiót járhatják be olyan városokon keresztül, mint Mezőkövesd, Hortobágy, Debrecen, Nyíregyháza vagy Tokaj. Az útjuk május 17-én délelőtt 10 órakor indul Jászberényből, és május 19-én 16:30-kor ér véget a debreceni Egyetem téren. A szervezők izgalmas aktivitásokkal várják az indulási és érkezési helyszínre a látogatókat, valamint mindenkit, aki meg szeretné tekinteni az autókülönlegességeket.

A túrán résztvevő autóknak egy nagyon fontos kitételt kell teljesíteniük: kizárólag 30 évnél idősebb, vagy a gyártó által „klasszikus” minősítést kapott és korhűen restaurált Mercedes-Benz modellek indulhatnak útnak. A verseny során a résztvevőknek megadott idő alatt egy előre nem ismert itiner által meghatározott útvonalon kell végighaladniuk, miközben 1/100-as pontossági szakaszokat teljesítenek, valamint egy-egy állomáson márkatörténeti, autó– és típusismereten alapuló feladatokat kell végrehajtaniuk.

Egy korábbi verseny egyik állomása Pécs volt

Fotó: mercedes-benz.hu

Az első Mercedes-Benz Classic Csillagtúra 2003-ban hagyományteremtő céllal került megrendezésre – többek között azért, hogy egy színvonalas autós program keretében megmutassa a résztvevőknek hazánk különleges tájait. Akkor 34 oldtimer rajtolt el, majd az évek során fokozatosan nőtt a résztvevők száma.

A túráról bővebb információ a Mercedes-Benz honlapján található, ahol emellett feltüntették a pontos programot és a túraszabályzatot is.

Kapcsolódó cikkek