Csődbe ment a Fáraók Tours

Forrás: turizmus.com

 2018. november 09. 11:30

Fizetésképtelen lett az egyiptomi utazások egyik specialistája, a Fáraók Tours márkanév alatt üzemelő Insight Tours Kft., ezt saját honlapján jelentette be az iroda.

Az utazási iroda azonnali hatállyal leállította tevékenységét, az induló utakat már nem tudja teljesíteni. A cég ügyvezető igazgatója, Mustafa Elziftawi a bejelentést azzal magyarázza, hogy az egyiptomi  zavargások után olyan biztonsági intézkedéseket kellett bevezetni, amelyek jelentősen növelték a költségeket.

Időközben az utazási és a szállásköltségek is növekedtek, így az Insight Tours a jelenlegi gazdasági helyzetben már nem tudja zavartalanul működtetni a kiutaztatást. Ezért a tevékenységét 2008-ban elindító Fáraók Tours tíz év után leállítja magyarországi működését.

Habár az Insight Tours-nak az elmúlt két évben jelentősen, csaknem felére, 80-90 millió forintra csökkent az árbevétele, még tavaly is sikerült 20 millió forint adózott eredményt elérnie.

Egyiptom specialistája volt

Fotó: turizmus.com

A kárigényeket a Colonnade Insurance S.A. biztosítónál lehet rendezni. A jelenleg külföldön tartozó utasok kárbejelentését a +36-1-460-1450 számon fogadja a biztosító. Az el nem utazottak kárbejelentése pedig e-mailen történhet, a biztositek@colonnade.hu címen, illetve postai úton az 1426 Budapest Pf. 153. levelezési címen.

A Colonnade Insurance képviseletét ellátó igazgató, Schmidt Huba a Turizmus.com érdeklődésére elmondta, hogy hozzájuk még nem érkezett bejelentés. A fizetésképtelenség következtében még a kormányhivatalnak is lépnie kell, és visszavonnia az Insight Tours Kft. engedélyét, de a hivataltól még nem kaptak értesítést. A biztosítóhoz egyelőre még kárbejelentés sem érkezett az esetlegesen külföldön rekedt utasoktól.

Kapcsolódó cikkek

Feküdtél már koporsóban?

2018. október 04.