Csődbe ment a Best Reisen

 2013. augusztus 16. 13:39

A Best Reisen Utazási Iroda Kft. pénteken beszüntette utazási tevékenységét – tájékoztatta az utazási cég kora délután kör e-mailben viszonteladóit.

Már a cég által üzemeltetett pénteki charterjáratot sem indították el. Az utazásszervező Facebook-oldalára kitett közleménye a magyar utazási piacot öt éve sújtó válsággal indokolja a csődöt.

"Szeretnénk Benneteket tájékoztatni, hogy a Best Reisen Utazási Irodák Kft. 2013. augusztus 16-án beszünteti utazásszervezői tevékenységét, mostantól kezdve nem tudunk új foglalásokat fogadni. Minden kedves partnerünktől és közvetített utasaitól szíves elnézést kérünk, egyúttal szeretnénk kérni, hogy bármilyen kárigényüket a Best Reisen Kft. útjaival  kapcsolatban a QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe elérhetőségein tegye meg. A biztosító társaság elérhetőségeit a www.qbeatlasz.hu weboldalon találhatjátok meg. Bővebb tájékoztatást hamarosan küldünk, addig is köszönjük türelmeteket" - áll abban a levélben, amelyet a Best Reisen partnereinek küldött pénteken, a kora délutáni órákban.Az utazási iroda Facebook-oldalán a következőkkel magyarázza a csődöt: "A magyar utazási piacot öt éve sújtó válság rendkívüli módon sújtotta az iparágat, így bennünket is. Különösen nagy veszteségeink keletkeztek az egyiptomi és tunéziai utazások terén, mivel 2011 januárja óta politikai válság sújtotta a két észak-afrikai desztinációt, amelyek tradicionális a legerősebb, forgalmunk többségét adó úti céljaink voltak. A szűkülő piac, a csökkenő fizetőképes kereslet, a kiélezett konkurencia-harc és a folyamatos árháború nem teszik lehetővé a gazdaságos működést. A folyamatos működés pénzügyi feltételei már nem biztosíthatóak."A közlemény szerint  a Best Reisen 1,3 milliárd forintos vagyoni biztosítéka fedezi a külföldön tartózkodó utasainak hazautaztatását és az el nem utazottak teljes kártérítését. Zám Tibor cégvezetőt telefonon nem sikerült elérnünk.