Csődközelben a Norwegian Cruise Line

Forrás: turizmus.com

 2020. május 06. 13:08

Ötödével zuhantak a Norwegian Cruise Line részvényei miután közzé tették, kétséges, hogy a cég folytatni tudja az üzemelést.

A Covid-19 jelentősen befolyásolja a cég pénzügyi helyzetét és működését, olyannyira, hogy jelenleg bizonytalanná vált, hogyan oldják meg a bevételek nélkül maradt társaság fenntartását.

A társaság, amely az Oceania Cruisest és a Regent Seven Seas társaságokat is üzemelteti, úgy nyilatkozott: 2020-ban már nem számít bevételekre.

Hozzátették: „A Covid-19 járvány hatásai a jövőre nézve rengeteg bizonytalanságot hordoznak, ideértve az emberek utazási képességét és kedvét. Ez várhatóan továbbra is befolyásolja eredményeinket, kilátásainkat, terveket, célokat, növekedést, hírnevet, cash flow-t, az utak iránti igényt, és persze a részvényárfolyamot" – írta a BreakingTravelNews.com.

A társaság idén már nem számít bevételekre...

Fotó: 123rf.com

A Karib-térségben, a Földközi-tengeren és a Bahama-szigeteken hajózó Norwegian részvényei 19% -kal estek vissza 11,60 dollárra (9,30 font) a New York-i tőzsdén. A részvények januárban 60 dollárért cseréltek gazdát.

Közismert, hogy a tengerjáró iparágat rendkívüli módon sújtotta a koronavírus járvány.

Ráadásul – mivel az iparág legnagyobb szereplői országon kívül bejegyzett cégek – az iparág kimaradt az USA 2,3 milliárd dolláros ösztönző csomagjából is. A Norwegian székhelye Bermuda.

Ahogy arról korábban a truizmus.com is beszámolt, a koronavírus-járvány legnagyobb vesztesei közé tartozik az üdülőhajózás, a tengeri luxushajók világa. Ám a legfrissebb elemzések azt mutatják, korai lenne még temetni az iparágat, ugyanis a 2021-es előfoglalások már meghaladják az előző évit.