Csődöt jelentett Hollandia legnagyobb független utazásközvetítő lánca

Forrás: turizmus.com

 2021. április 07. 18:15

Csődvédelmet kért a holland D-reizen anyavállalata; külföldi lapok szerint nem tudott úrrá lenni a koronavírus-járvány okozta pénzügyi nehézségeken.

Csődöt jelentett a D-rt-csoport, Hollandia legnagyobb független utazásközvetítő hálózatának anyavállalata. Az 1966-ban alapított, 285 irodával rendelkező és 1150 munkatársat foglalkoztató D-reizen láncnak 2019-ben még félmilliárd eurós forgalma volt, tavaly már csak ennek 10 százaléka. A fvw.de úgy tudja, a vállalatnak azért kellett csődöt jelentenie, mert a holland kormány által a veszélyhelyzet kezelésére beígért hitelek nem érkeztek meg időben. A D-reizen a múlt év végéig a német RTK-csoporthoz tartozott.

A holland vállalatot 1966-ban alapították

Fotó: Facebook/dreizenvakanties

A ruhrnachrichten.de egy holland lapra nyilatkozva azt írja, hogy a vállalat már hosszabb ideje küzdött pénzügyi nehézségekkel. A koronavírus-járvány miatt jelentősen visszaesett az irodák bevétele, és a vállalat a Hollandia legnagyobb utazásszervezőjének számító TUI Nederlanddal is perben állt. A TUI azokat az összegeket követelte a D-reizentől, amelyeket az utaztató ügyfelei fizettek be a járvány miatt meghiúsult utazásokra. A lap szerint a két félnek április 6-án kellett volna megjelennie egy haarlemi bíróság előtt, a csőd azonban teljesen új alapokra helyezte az ügyet.