Jelentősen csökkenti kapacitásait a Lufthansa és a Ryanair

Forrás: turizmus.com

 2020. március 03. 10:51

Akár negyedével is visszavágja a Lufthansa és a Ryanair az európai járatok számát április végéig. A LOT a szöuli járatai közül törölt néhányat.

A Lufthansa tájékoztatása szerint kevesebb járat indul el Milánóba, Velencébe, Rómába, Veronába, Torinóba, Bolognába, Anconába és Pisába, az Austrian Airlines 40 százalékkal csökkenti a felkínált ülőhelyek számát, az Eurowings és a Brussels Airlines római, velencei és milánói összeköttetésén repül majd kevesebb repülőgép.

A német légitársasági csoport a múlt héten már rendkívüli pénzügyi intézkedéseket vezetett be, hétfői közlésük szerint tovább csökkentették a személyi és anyagi jellegű ráfordításokat, a projektek költségvetését.

A visszaeső kereslettel magyarázták a járatszám-csökkentést

Fotó: 123rf.com

A Ryanair közleményében szintén 25 százalékos kapacitás-csökkentést jelentett be április 8-ig a teljes európai hálózaton. Hozzátették ugyanakkor, hogy többnyire olasz járatokat érint az intézkedés. Az ír diszkont-légitársaság német versenytársával együtt a jelentősen visszaeső kereslettel magyarázta a járatszám-csökkentést.

A Budapest Airport pedig azt jelentette be, hogy a LOT lengyel légitársaság törölte március 3-i, 10-i, 17-i és 24-i Budapest–Szöul járatait. A törlés a keddi járatokat érinti,  pénteken és vasárnap továbbra is közlekedik a LOT Budapestről Szöulba.

 

A IATA módosítaná a résidőkre vonatkozó szabályozást

A légicégeket tömörítő Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség közleményében azt javasolta, hogy függesszék fel a repülőtéri résidőkre vonatkozó egyes szabályokat. Ezek kimondják, hogy egy légitársaság csak akkor tarthatja meg a résidőket a következő szezonra, ha azokat legalább 80 százalékban felhasználja.A légi utazás iránti igény csökkenésével azonban az IATA szerint nincs értelme ezen szabály alkalmazásának, és a társaságoknak most flexibilitásra van szükségük, hogy üzemük biztosított legyen.