Csókvonat Bécs és Salzburg között

Forrás: IHO

 2019. február 14. 15:17

Különleges Valentin-napi akcióval rukkolt elő bécsi Westbahnhof és a világ legjelentősebb Klimt-gyűjteményével rendelkező Belvedere Palota, melynek galériája a híres Csók című festménynek is otthont ad.

A Valetin-napi akció lényege, hogy minden Westbahn-jegyet váltó ügyfél április harmincadikáig szabadon látogathatja a Felső-Belvedere-t, Savoyai Jenő herceg eredetileg is főleg műgyűjteményének elhelyezése céljából épített palotáját, ahol több száz év osztrák képzőművészetének legjava látható. A Quartier Belvedere-megálló és Salzburg között két és fél óra az út, így akár egy fél napra is megéri elugrani Bécsbe a végállomásról és a köztes városokból.

Klimt világhírű festménye díszíti a Westbahn Valentin-napi szerelvényét

 

Hogy semmiképpen ne felejtsék el az ügyfelek ezt a lehetőséget, a Westbahn az egyik KISS-szerelvény („csókvonat”) szélső egységét a leghíresebb Klimt-festmény reprodukciójával vonta be, amelyet Valentin-nap előtt mutattak be a sajtónak a bécsi Westbahnhofon.

A Westbahn-társaság új kampánya így köti össze az utazást a művészettel, mindehhez „csupán” egy világhírű festmény, egy népszerű ünnepnap és két fenséges város kellett, s nem utolsósorban kultúrafogyasztó utazóközönség.

A Quartier Belvedere-megálló és Salzburg között két és fél óra az út, így akár egy fél napra is megéri elugrani Bécsbe a végállomásról és a köztes városokból

Fotók: Belvedere Museum Wien