Csomagdíjat emel a Ryanair

 2013. augusztus 05. 19:07

A Ryanair addig fogja növelni a feladott poggyászok díjait, amíg az utasok át nem térnek a fedélzeti csomagok használatára – jelentette ki Micheal O'Leary vezérigazgató egy londoni sajtótájékoztatón.

Fotó:

Noha a cég első embere szerint is lehetetlen küldetés a 100 százalékos bőröndmentesség, ám a feladott bőröndökkel utazók jelenlegi 20 százalékos aránya szerinte 10 százalékra csökkenthető. Ennek jegyében a nyári főszezonban drasztikus, 20 eurós áremelést vezetett be a repülőtéren feladott és fizetett poggyászokra: az első, 20 kg-os bőrönd 140, a második 160 euróba kerül – persze ez jóval olcsóbb, ha már a foglalással együtt vagy a cég weboldalán vásárolják meg az utasok. A Ryanair díjszabásában egyébként már megkülönböztet főszezont és holtszezont is.

Amikor a Ryanair bevezetette a poggyászdíjat, a bőröndjüket feladó utasok aránya 80 százalékról 19 százalékra esett vissza, amivel O'Leary állítása szerint egy vagyont megspóroltak.

O'Leary ugyanakkor azt sem tartja kizártnak, hogy a Wizz Airhez hasonlóan a fedélzeti poggyászokért is díjat szedjenek...