Vitorláskikötő építésére készül Balatonfűzfő

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. május 06. 14:15

Több újítás várható Balatonfűzfőn a közeljövőben: a viharos időben megrongálódott partszakaszt már megtámasztották, az eredményes közbeszerzési pályázat után pedig egy önkormányzati kézbe kerülő csónak- és hajókikötőt tervez a balatoni város.

A kedvtelésből vitorlázók szerint az észak-balatoni kisváros önkormányzatát is nehéz helyzetbe hozta a Balaton vízállásának kényszerű megemelése, a viharos időjárás következtében ugyanis Balatonfűzfő tóparti területének egy részén megkezdődött a víz elhabosodása. A viharok miatt emellett több fa is kidőlt, melynek eredményeként csökkent a partfal megtámasztása, stabilitása.

"Ha nem kaptunk volna állami támogatást, veszélybe került volna az uniós forrásból épített parti sétány" – mondta lapunknak a település polgármestere, Szanyi Szilvia.

Hozzátette, hogy a 85 millió forintos azonnali felhasználású forrásból hatalmas cölöpökkel sikerült megtámasztani a partfalat, mögé pedig első lépésben 43 fát ültettek.

A 4 200 lakosú település önkormányzata ezzel azonban nem fejezte be a fejlesztéseket és szeretné tovább erősíteni turisztikai vonzerejét. A Balaton medrét érintő Natura 2000 területen 25 csónak és 40 vitorláshajó parkolására alkalmas kikötőépítését tervezik. A csónakkikötőt a tobruki csatorna fejlesztésével valósítanák meg, az önkormányzati fenntartásba kerülő, szálláshelyekkel is rendelkező kishajóparkoló építését pedig azért tartják fontosnak, „hogy maradjon a település kezében egy olyan kikötő, amely a helyi gyermekek részére lehetőséget ad a vitorlássport megismerésére, megkedvelésére."

fuzfo

Balatonfűzfő egy, a Balatonszemesihez hasonló kikötőt építene, melyben 25 csónak és 40 vitorlás számára lenne hely

Fotó: BAHART

A fejlesztés azért is fontos, mert a balatoni kikötők folyamatosan telnek meg. Jelenleg hozzávetőlegesen 6500 hajónak van hely a Marina-láncban, de ezen felül még ezer vízisport-eszköznek kellene parkoló. A 104 balatoni kikötőből 55 alkalmas vitorlások fogadására, ezek közül pedig mindössze 22 közforgalmi célú.

A kedvtelésből hajózók szerint kedvezőtlen tendencia, hogy mivel egyre több az új, nagy testű jacht, a kisebbeknek szinte lehetetlen parkolóhelyhez jutni. Ezért új kikötőkre volna szükség, bár sokan inkább óvnák a partot a vitorlássport infrastruktúrájának terjeszkedésétől.