Egész napos csoportos kirándulójegyeket kínál a HÉV

Forrás: turizmus.com

 2023. május 08. 13:01

A 6200 forintba kerülő kirándulójeggyel legfeljebb 10 fős csoport utazhat együtt a H5-ös, illetve a H8-as és H9-es HÉV-vonal Budapesten kívüli szakaszain.

HÉV kirándulójegyet május 1-jétől a H5-ös, valamint a H8-as és H9-es vonalra (utóbbi kettőre együttesen) lehet váltani. A jeggyel egy napig (a következő napon hajnali 2 óráig), az adott HÉV-vonal fővároson kívüli szakaszain korlátlan számban, bármelyik irányban utazhat együtt egy legfeljebb 10 fős csoport. A H5-ös vonalra váltott HÉV kirándulójeggyel tehát a H5-ös vonal Békásmegyer – Szentendre vonalszakaszán, míg a H8, H9-es vonalra váltott HÉV kirándulójeggyel a H8-as vonalon Ilonatelep és Gödöllő, a H9-es vonalon pedig Szabadságtelep és Csömör között lehet utazni. Budapestre vagy Budapestről történő utazás esetén a fővárosi szakaszra külön jeggyel vagy bérlettel kell rendelkezniük a csoport tagjainak.

A kirándulójeggyel legfeljebb 10 fő utazhat együtt. A teljesárú kirándulójegy ára 6200 forint. Emellett váltható HÉV kirándulójegy 50%-os kedvezménnyel is 3100, illetve 90%-os kedvezménnyel 620 forintos áron. Így, ha egy 30 fős osztály utazik, akkor ők mindössze háromszor 3100, azaz 9300 forintért utazhatnak oda-vissza a HÉV-en, amennyiben rendelkeznek BKK bérlettel is.

hev

A 6200 forintba kerülő kirándulójeggyel legfeljebb 10 fős csoport utazhat együtt a H5-ös, illetve a H8-as és H9-es HÉV-vonal Budapesten kívüli szakaszain

Fotó: MÁV-HÉV Zrt.

A kedvezményes HÉV kirándulójegyet igénybe vevő csoport minden tagjának ugyanolyan mértékű kedvezményre kell jogosultnak lennie. Ha az együtt utazók közül nem mindenki ugyanolyan kedvezménnyel utazik, akkor külön jegyet kell váltaniuk azoknak, akiknek a kedvezménye eltér a többiekétől, vagy nem jogosultak semmilyen kedvezményre. A kirándulójegyet legkorábban az utazás előtt 30 nappal lehet megváltani a MÁV-START és a BKK automatáinál, pénztárainál és ügyfélközpontjaiban, valamint a MÁV appban.

Természetesen nagyobb csoportok is élhetnek a HÉV kirándulójegy előnyeivel, ha – a csoport létszámával és összetételével összhangban – több HÉV kirándulójegyet váltanak. Fontos azonban, hogy az ilyen csoportos utazások előtt célszerű felvenni a kapcsolatot a MÁV-HÉV Zrt.-vel a kényelmes utazás érdekében.