Csúszdázzon a reptéren!

Forrás: turizmus.com

 2019. július 22. 11:02

Szingapúr nemzetközi repülőtere, a Changi nem reptérre, hanem inkább egy élményparkra hasonlít, ami szinte minden hónapban meglepi újdonságokkal a turistákat. Az új attrakció egy csúszda, ami a kapuk szintjére juttatja az utasokat.

A csúszda még azokat is meglepte, akik eddig a pillangókertben szerettek pihenni, a tetőtéri medencében csobbantak, míg indulásra vártak, netán filmet néztek a moziban, amíg járatuk indulására vártak – számol be cikkében az expressen.se.

Nem meglepő, hogy 31 egymást követő évben (!) ítélte a szakma a világ legjobb repülőterének a Changit. Idén tavasszal az új, ötemeletes Jewel nevű épületrész megnyitásáról szóló hírekkel volt tele a világsajtó. A Jewel egyebek között egy hatalmas kertet, valamint a világ legmagasabb fedett vízesését foglalja magában.

Lift vagy mozgólépcső helyett csúszdán lehet lejutni a kapukhoz

Fotó: changiairport.com

Ami még a tapasztalt reptérlátogatókat is meglepte, az a négyes épületben kialakított csúszda, ami valóban segíthet csúcsforgalom idején. Becsekkolás után  a csúszda egyenesen a kapuk, azaz a repülőtér  szintjére viszi az utast – igaz, arról nem szól a fáma, mi történik közben a kézicsomagokkal, merthogy anélkül nem utazik senki, és mi van, ha valaki 150 kilós?

Használatának egyetlen feltétele, hogy az utas legalább 2200 forintnak megfelelő összeget költsön el valahol a reptéren, ami nem nehéz feladat, hiszen a gigantikus létesítmény számos szállodával, étteremmel, üzlettel rendelkezik, és rengeteg szolgáltatást nyújt.

A 135 ezer négyzetméter alapterületű Jewel április 17-i megnyitása óta még népszerűbb lett a szingapúri repülőtér.

Már ma olyan attrakciókkal bír, hogy még a többi ázsiai – japán és koreai – repülőtér sem versenghet vele a népszerűségi listán, pedig eme kontinens légikikötői vezetnek az utasok kényeztetésében.