Csütörtökön is zárva marad a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér

Forrás: MTI

 2016. március 23. 17:46

A terrorfenyegetettség miatt csütörtökön is zárva marad a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér, ahol az előző nap kettős robbantást hajtották végre.

"Nem lesznek érkező vagy induló kereskedelmi járatok a brüsszeli repülőtéren március 24-én" - írta Arnaud Feist, a légikikötőt üzemeltető vállalat igazgatója a Twitteren.

A kedd reggeli terrortámadások után lezárták a füstölgő, helyenként rommá zúzott repülőteret és az oda vezetők utakat, valamint törölték az összes járatot. A merényletek miatt a belga fővárosba tartó repülőgépeket Amszterdamba, Liége-be és más városok repülőtereire irányították át.

Ugyancsak zárva marad – hetekig – a robbantásban megrongálódott Maelbeek metróállomás is, ahol számos áldozatot követelő öngyilkos merényletet követtek el – közölte Yvan Mayeur, a belga főváros polgármestere szerdán, a terrortámadás másnapján. A közlekedési vállalat még nem fejezte be a keletkezett károk felmérését, valamint a rendőrség is folytatja a robbantás körülményeinek vizsgálatát.

Rodolphe Van Weyenbergh, a brüsszeli szállásadók szövetségének szóvivője bejelentette, hogy a brüsszeli hotelek további ingyenes elhelyezést kívánnak biztosítani a terrortámadások miatt rászorulóknak. Kiemelte, hogy eddig nagyjából száz érintettnek, illetve hozzátartozónak biztosítanak szállást, de a közelgő húsvéti foglalások miatt bizonytalan a további szállásigények kielégítése.

A két helyszínen végrehajtott keddi brüsszeli terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint legalább harmincegy ember életét vesztette, és nagyjából kétszázhatvanan megsebesültek.