Csütörtöktől étkezőkocsikkal járnak a Balaton IC-k a déli parton

Forrás: turizmus.com

 2022. június 08. 19:32

Június 9-étől a tavalyival megegyező járatszámmal és járatsűrűséggel közlekednek a részben már felújított étkezőkocsik a Balaton InterCity-vonatokban, a déli parton, Keszthelyig. Az elő- és az utószezonban ez napi 14, a főszezonban pedig napi 16 vonatot jelent.

Minden Balaton InterCity-vonaton lehet nyáron étkezőkocsiban utazni, amelyek közül kettőnek már frissen megújult a külső és belső arculata, valamint korszerű konyhatechnikai eszközökkel bővültek - közölte a MÁV. Szeptemberig összesen négy felújított, komfortjavított étkezőkocsi áll forgalomba.

A megújulás részeként a kocsik megkapják a legújabb külső és belső arculatot, modern vizuális fedélzeti utastájékoztatás épül ki, USB-töltőket szerelnek be, valamint teljesen megújul a konyhatechnika. Utóbbi során praktikusabb tárolófelületeket alakítottak ki, új sörcsapot, karos kávégépet, modernebb fagyasztókat, hűtőket és sütőt építettek be, valamint az elszívóberendezés hatásfoka is javult.

Az éttermi részben négy- és kétfős asztalok találhatók

Fotó: MÁV

Az étkező-bisztrókocsik utastere két részre oszlik: az éttermi részben öt négyfős és öt kétfős asztal található, tehát összesen 30 hellyel rendelkezik. A kocsik másik végében lévő bisztrórészben három box és egy bárpult található bárszékekkel, itt 21 személy tud leülni.

A MÁV-Start az ételkínálatot is frissíti. A Start Burger, valamint a csapolt sörök maradnak, de a streetfood vonalat erősítve helyben kisütött lepényeket is készítenek, lesz lángos snack és grillkolbásztál is.

Az új étkezőkocsik bisztrórészében egyszerre 21 utas tud leülni

Fotó: MÁV

Emellett a desszert- és az italkínálat is változik, többek között Balaton-koktéllal, fröccsel és long drinkekkel várják az utasokat a fedélzeten. Minden étkezőkocsiban fizethetünk bankkártyával, Magyarország területén pedig SZÉP-kártyát is lehet használni.Várhatóan a főszezon kezdetétől, június 18-tól IC+ bisztrókocsik is közlekednek a Balaton északi partján, a Kék Hullám és a Levendula InterCity-vonatokban.