Dalokban mérik az időt a bécsi metrón

Forrás: turizmus.com

 2022. június 02. 15:43

Saját zenei válogatást kapott az osztrák főváros minden metróvonala. A lejátszási listák más-más stílust képviselnek, a Spotify-on érhetők el és éppen olyan hosszúak, mint ameddig az utazás tart egyik végállomástól a másikig.

A város központi részeit összekötő U1-es metróvonal playlistje például a Bécs iránti szeretetet énekli meg 33 percben. Van benne Kaisermühlen blues, Rainhard Fendrich és Billy Joel is.

A Seestadtot a Schottentorral összekötő U2-es metróvonal az alternatív stílust képviseli. A „Vernissage My Fahrt”című playlisten olyan zenekarok szerepelnek, akik a Duna-csatornánál és a Duna-szigeten szoktak fellépni – így például Wanda és Der Nino aus Wien. A menő Bécset képviseli az U3-as vonal tiszta hiphoppal, míg az U4 „U-Bahn Calling” című playlistje igazi időutazást kínál az austropop fénykorába.

wienerlinienspoty

Gyorsabban telik az idő a bécsi metrón, amióta saját zenei válogatása van minden vonalnak

Fotó: Wiener Linien

A metró sötét oldalát mutatja meg az U6 összeállítása. Aki ezt választja, az a klasszikus és kortárs bécsi rockzenéban merülhet el, amíg elér a Gürtelbögentől a Duna-szigetig.

A Wiener Linien azért rakta össze a metróútra való lejátszási listákat, hogy az utasoknak kellemesebben és nyugodtabban teljen az utazás. A playlistek a Spotify-on érhetők el.