Az idegenvezetők világnapja alkalmából egy vonaljegy árából utazhatunk a múltba

Forrás: MTI

 2024. február 17. 10:23

Öt napon keresztül rendhagyó tárlatvezetésekkel várják a látogatókat a BKV Zrt. Földalatti Vasúti Múzeumában az idegenvezetők világnapja alkalmából február végén.

A társaság Földalatti Vasúti Múzeumában február 21-én, 22-én, 23-án, 24-én és 25-én 11 órától szakértő kalauzolásával, érdekes történetek meghallgatása mellett tekinthetik meg az érdeklődők a kisföldalatti vasút történetét bemutató állandó kiállítást.

A programon normál belépő megváltásával lehet részt venni – írta közleményében a BKV Zrt.

A régi alagútszakaszban található állandó kiállításon a muzeális járművekbe belépve bárki átérezheti a régmúlt korok hangulatát, emellett tárgyi emlékek, eredeti dokumentumok, tervrajzok, térképek, fotók és modellek segítenek megismerni az európai kontinens első földalattiját.

A Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum kiállításán a közösségi közlekedés 150 kiemelt mozzanatát fotók és tárgyi emlékek jelenítik meg

Fotó: Facebook

A tárlatvezetések délelőtt 11 órakor kezdődnek. Regisztráció nem szükséges, ugyanakkor a szervezők azt kérik, hogy a kezdés előtt tíz perccel jelenjenek meg a látogatók a helyszínen.

A tárlatvezetés előtt vagy után a 150 éves Budapest közlekedéstörténetének legfontosabb állomásait felvillantó 150 év – 150 közlekedési esemény című időszaki kiállítást is megtekinthetik az érdeklődők.

A Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum kiállításán a közösségi közlekedés 150 kiemelt mozzanatát fotók és tárgyi emlékek jelenítik meg. A közlemény szerint a múzeumok éjszakáján 2023-ban megnyílt kiállítás rekord látogatottságot ért el, eddig több mint 17 ezren látták.

Az Idegenvezető Társaságok Világszövetségének (WFTGA) kezdeményezésére 1990 óta rendezik meg az Idegenvezetők világnapját, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az idegenvezetők jelentős szakmai szerepére, valamint az országimázs szempontjából nyújtott értékteremtő tevékenységére.