Debrecen-Moszkva közvetlenül

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 31. 18:52

Alig néhány nappal a (Budapestről közlekedő) szentpétervári járat elindítása után a Wizz Air bejelentette, hogy december 18-tól debreceni bázisáról elindulnak a gépek Moszkvába.

Az új járat hetente kétszer, hétfőn és pénteken köti össze a cívisvárost az orosz fővárossal.

Ahogy Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: első járatuk 2012-ben indult Debrecenből, ahol aztán 2015-ben bázist is nyitottak, utasforgalmuk pedig tavalyra elérte a félmilliót. Idén már 7 úti céljuk érhető el, és a tavasszal indult Tel-Aviv-i járat is beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Az elmúlt 12 hónapban egyébként 275 ezer utasuk fordult meg Debrecenben (ami 12 százalékos növekedést jelent), és immár 34 fős személyzet dolgozik a városban. Jövőre Debrecenből összesen 362 ezer ülőhelyet kínálnak majd.


A Budapest-Moszkva útvonalon egyébként az elmúlt 4 évben összesen félmillióan utaztak. A most bejelentett útvonaltól a Wizz Air kiegyensúlyozott töltést, üzleti és szabadidős utasokat egyaránt vár. Az orosz vízum beszerzését pedig jelentősen megkönnyíti a Debrecenben működő orosz főkonzulátus.

Papp László, Debrecen polgármestere a város nevében köszönte meg a stratégiai partnerséget, aminek segítségével a város turizmusa komoly fejlődésen ment át: míg 2012-ben 250 ezer vendégéjszakát regisztráltak, idén 400 ezerre számítanak, ami több mint évi 10 százalékos növekedést jelent. A Tel-Aviv-i járat indítása óta Izrael a legnagyobb küldöpiacok közé lépett, bebizonyítva, hogy a debreceni járatokat nem csak a munkavállalók használják.

A Debrecen Airportot üzemeltető XANGA cégcsoport vezérigazgatója, Herdon István pedig hangsúlyozta: a moszkvai menetrend szerinti járattal a régió turisztikai szolgáltatóinak régi álma vált valóra.