Debrecenből Vallettába

Forrás: turizmus.com

 2019. április 10. 14:34

Szakmai reggelire invitálta a Máltai Idegenforgalmi Hivatal a debreceni utazási irodákat április 10-én, a Debrecen és Valletta közötti menetrend szerinti járat elindulásának apropóján.

Korábban történt

A nagy érdeklődés mellett megtartott rendezvényen 16 utazási iroda vett részt az ötcsillagos Hotel Divinus Firenze Bárjában. A vendégeket a bejáratnál stílusosan "máltai lovag" fogadta, majd felszolgálták a bőséges, mediterrán reggelit.

Ezt követően Hangya Edina, a Máltai Idegenforgalmi Hivatal képviselet-vezetője tartott prezentációt a szigetország turisztikai értékeiről és sajátosságairól. Elhangzott: Málta egyre népszerűbb úti cél, ahol a látogatók száma intenzíven növekszik.

A vendégeket a bejáratnál stílusosan "máltai lovag" fogadta

 

A résztvevők megismerhették a látogatásra leginkább alkalmas időszakokat, a legnépszerűbb helyszíneket, látnivalókat, hasznos információt szerezhettek a jegyvásárlással, megközelítéssel, közlekedéssel kapcsolatban.

Megtudhatták, melyek azok a helyi ételek és italok, melyeket az itt tartózkodás során érdemes megkóstolni. Ízelítőt kaphattak a gazdag kulturális kínálatból, a szálláshelyekkel, és a tengerparttal kapcsolatos információkkal gazdagodtak.

A prezentáció során egyértelművé vált, hogy a szigetország ideális célpontja a hosszú hétvégés kiruccanásoknak is. Mindehhez a menetrend is igazodik, hiszen a Wizz Air járata hetente kétszer, szerdán és vasárnap közlekedik Debrecen és Valletta között, áprilistól október végéig.

A nagy érdeklődés mellett megtartott rendezvényen 16 utazási iroda vett részt az ötcsillagos Hotel Divinus Firenze Bárjában

Fotók: Máltai Idegenforgalmi Hivatal

Az utazási irodák benyomásai rendkívül kedvezőek, visszajelzéseik szerint jelentős az érdeklődés a lovagok és erődök szigete iránt.

Hangya Edina kérdésünkre elmondta: a hazai utasokat elsősorban a látnivalók vonzzák, kedveltek a kulturális körutazások, nagy arányban nő az egyéni utasok, a nyelvtanfolyamok iránt érdeklődők száma. A cégek körében az incentive programok is egyre népszerűbbek.

Nem ez volt az egyetlen máltai vonatkozású esemény április 10-én Debrecenben, hiszen estétől már látható Vas Gergely fotográfus fotókiállítása a Nagyerdei Víztoronyban. A Málta, a Földköri-tenger kincse című tárlat május 10-ig tekinthető meg. A kiállítást szintén a Máltai Idegenforgalmi Hivatal szervezte, hogy a szigetország szépségeit ebben a formában is közvetítse az érdeklődőkhöz.

Kapcsolódó cikkek

Máltai feszták

2019. április 07.