Debreceni Bringafeszt

Forrás: turizmus.com

 2018. május 30. 12:22

Az Új Főnix Terv részeként a város több mint 100 kilométeresre tervezi bővíteni a jelenlegi kerékpárút-hálózatot.

„A belváros forgalomtechnikájának javítása és kerékpáros-baráttá tétele" című pályázati forrásból megvalósított fejlesztések ennek a beruházás-sorozatnak az első elemei. Hasonló beavatkozással a Biczó István kertben, a nyugati városrészben, az északi városrészben és a keleti városrészben is történnek a közeljövőben kerékpáros közlekedésfejlesztési beruházások. Összességében 2,252 milliárd forintot fordítanak a következő években kerékpárút-fejlesztésekre.

Az a cél, hogy Debrecen kerékpárosbarát város legyen, ahol mind a közlekedési, mind a szabadidős, mind a sport célú kerékpározás biztonságos és kényelmes infrastrukturális keretek között történhessen meg.

A Debreceni Bringaprogram segítségével a tervek szerint nő a kerékpározás közösségszervező ereje, debreceni bringás közösség alakulhat ki.

A várakozások szerint a kerékpárosok közlekedési és közlekedésbiztonsági célú ismeretei bővülni fognak, a közlekedő partnerek (így különösen az autósok) elégedettsége és biztonságérzete is javulni fog, csökkenni fog a közlekedési balesetek és sérültjeinek száma, tudatosabban fognak közlekedési módot választani a programban részt vevők.

 

Debreceni Bringafeszt - Széles Diána alpolgármester és
Gődény Gábor, a VisitDebrecen divízió vezetője

Fotó: turizmus.com

A Debreceni Bringaprogram első részeként a belváros forgalomszervezésével kapcsolatos beruházások végén – a Széchenyi utca-Kossuth utca, valamint a Miklós utca-Szent Anna utca egyirányúsításához kapcsolódva – a következő kerékpáros szemléletformálási programot indítja Debrecen:

Időszak: 2018. június 1. - július 31.

Debreceni Bringafeszt – 2018. június 3., 09.00-21.00 óra

Egész napos kerékpáros családi program a Baltazár Dezső téren.

A Debreceni Bringaprogram részeként pedig hamarosan egyedi kerékpárszámlálót telepítünk a Csonkatemplom elé, amely képes megszámolni, hogy az adott napon hány bringás halad át az adott útszakaszon.