Debreceni Utazás és Szabadidő 2014 Kiállítás és Vásár a hétvégén

 2014. március 11. 15:23

Március 14-16. között 24. alkalommal kerül megrendezésre Debrecen éves utazási szakkiállítása, amely a régió legnagyobb ilyen jellegű eseménye.

A tavalyi évhez hasonlóan a Debreceni Utazás és Szabadidő 2014 Kiállítás és Vásár helyszíne idén is a Kölcsey Központ.

A turisztikai vásár szervezési munkáit a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. és a Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület munkatársai látják el.

A tavaszi debreceni utazási vásárokon évek óta hagyomány, hogy egyes régiók, országok díszvendégként mutatják be értékeiket az érdeklődőknek. A belföldi turizmust Budapest és környéke képviseli. A nagyteremben 46 standon társkiállítókkal együtt összesen 124 kiállító várja az utazni vágyókat. (Ebből utazási iroda: 9; idegenforgalmi képviselet: 4; székelyudvarhelyi kiállító: 7; tourinform irodák, városok: 30; Magyar Turizmus Zrt. RMI: 6; szálloda, panzió, vendégház; 25; szakmai szövetségek, TDM, klaszterek: 8; gyógyfürdők: 7; népi iparművészek: 10; egyéb utazáshoz, szabadidőhöz kapcsolódó szolgáltatás: 18)

Az utazási vásár kísérő programjai – a Kölcsey Központ előcsarnokában:

II. Debreceni Bringa Kiállítás - ahol további 10 kiállító várja egyedi attrakciókkal, ajánlatokkal, illetve különleges kerékpárokkal az érdeklődőket. Kiemelt úti cél: Mátra, Bükk, Tisza-tó.

Szintén második alkalommal kerül megrendezésre a kézműves bemutatókkal kísért „Helyi ízek, helyi értékek" kulturális-gasztronómiai vásár a Kölcsey Központ MODEM felőli előcsarnokában, ahol egyedi termékeivel újabb 23 kiállító várja a látogatókat.

Hagyományos vásári programok:

A rendezvény ideje alatt a kisebb korosztályt a játszótéren a Szafari Játékpark és a Kerekerdő Élménypark „Piroska és a farkas" álló mesejelenete várja, ahol a kicsik is a mese részesévé válhatnak egy fotózás erejéig. A nagyterem színpadán különböző stílusú táncbemutatók, valamint animátorok szórakoztatják a látogatókat. Minden nap lesz nyereménysorsolás a vásár hivatalos kérdőívét kitöltő látogatók között.

Bővebb információ (részletes kiállítói lista, programok): www.debrecenivasar.hu