Decembertől kötelező az oltás a Wizz Air pilótáinak és utaskísérőinek

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 01. 17:57

A Wizz Air december 1-től a repülőgépjáratain a fedélzeti személyzet minden tagjától elvárja, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen, speciális esetekben az oltást kiválthatja a rendszeres antigén- vagy PCR-teszt.

A légitársaság közleménye szerint az új szabályozást az utasok, valamint a személyzet egészségének és biztonságának védelme, illetve a járatok zavartalan üzemeltetésének érdekében vezetik be.

A Wizz Air hozzátette, döntésének alapjául azok a kutatások szolgáltak, amelyek bizonyítják, hogy az oltás a koronavírus-fertőzés elleni védelem leghatékonyabb formája jelenleg. Az európai légitársaságok közül a Wizz Air az elsők között vezeti be új szabályozását.

A légitársaság decembertől a fedélzeti személyzet minden tagjától elvárja, hogy be legyen oltva

Fotó: Wizz Air

Az átoltottságot a légitársaság bázisain a helyi előírásoknak megfelelően, a helyi hatóságok és egészségügyi intézmények segítségével kívánják elérni.

"A Wizz Airnél az utasaink és a munkatársaink egészsége, valamint biztonsága a legfontosabb. Felelősséggel tartozunk értük a fedélzeten, a Covid-19 oltás pedig jelentősen csökkenti a vírus terjedésének kockázatát” – idézi a közlemény Váradi Józsefet, a Wizz Air vezérigazgatóját.