Dél-Korea közelebb van, mint gondolná

Forrás: turizmus.com

 2015. november 15. 10:57

Az utóbbi egy évben megélénkültek a magyar–dél-koreai turisztikai kapcsolatok. A napokban a budapesti Koreai Kulturális Központban tartottak turisztikai prezentációt, ahol előadásokkal, valamint az ország különleges kultúrájának bemutatásával igyekeztek közelebb hozni Koreát.

Imagine your Korea– ez volt a szlogenje a Koreai Kulturális Központban november 12-én tartott sokszínű bemutatkozásnak, amely azt a célt szolgálta, hogy a magyarok az eddiginél többen látogassanak el az ipari termékeikről – autóikról és mobiltelefonjaikról – már eddig is jól ismert országba.

Koreai részről a Koreai Idegenforgalmi Hivatal (KTO) vezetője, Young M. Jun, valamint a Lotte Hotels and Resorts képviselője, magyar részről az Ázsia-specialista JTB Hungary kiutazási vezetője, Simon Karolina (képünkön) tartottak prezentációt az évente több mint 14 millió utazót fogadó országról.

Fotó: JTB Hungary

 

Dél-Korea az egyik legdinamikusabban fejlődő turisztikai piac, amelynek népszerűsége világszerte nemcsak vendégszeretetének, gyönyörű tájainak köszönhető, de jól ismert a popzenéje, kortárs képzőművészeti alkotásai, tévésorozatai és filmjei is. Szöul mellett szó esett az érintetlen természeti adottságairól híres Jeju szigetről, az ország második legnagyobb városáról, Puszanról, amely hosszan elnyúló tagolt tengerpartjának, a környékbeli magas hegyeknek és a Náktong folyó torkolatának köszönhetően is vonzó úti cél.

A délkelet-ázsiai országnak fejlett és gazdag a szálláskapacitása: a Lotte Hotels and Resorts a legnagyobb lánc, amelynek képviselője rámutatott, hogy a világ olyan nagyvárosaiban, mint New York és Moszkva, egyaránt több mint ezer szobás luxus szállodákkal rendelkeznek, de természetesen elsősorban Dél-Koreán belül ismertek házaik.

A Turkish Airlines hazai képviselője, Földvári András Dél-Korea viszonylag könnyű légi megközelítéséről szólt.

 

A rendezvényen résztvevők ízelítőt kaphattak az ország hagyományos, több ezer éves táncaiból csakúgy, mint a K-pop stílus világszerte jól ismert slágereiből, illetve az azokra koreografált, magyar csoport által előadott legyezős, dobos és fülemüle táncprodukciókból.