Delhi a LOT hatodik ázsiai úti célja

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 12. 12:09

Szeptember 12-én elindult a LOT légitársaság új Varsó–Delhi járata, amely hetente ötször közlekedik.

Az útvonalon Boeing 787-8, illetve 787-9 Dreamliner típusú repülőgépek teljesítenek szolgálatot, amelyek nyolc óra alatt teszik meg a két főváros közötti távolságot. Delhi a lengyel légitársaság hatodik ázsiai úti célja –adta hírül a LOT.

A járat a nyári menetrendi időszakban hétfőn, szerdán, csütörtökön, szombaton és vasárnap 11.15-kor indul Varsóból és 15.45-kor érkezik Delhibe. Visszaúton indulás Delhiből kedden, szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap 22.45-kor, érkezés Varsóba másnap 9.15-kor.

A flotta büszkesége, a Boeing Dreamlinere repül az új útvonalon

Fotó: LOT

A járatnyitás kapcsán Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója kiemelte, hogy óriási potenciállal rendelkezik az indiai piac: a szubkontinensről az utóbbi 12 hónap során 9,5 millióan utaztak Európába, akik közül 3,3 millióan Delhiből indultak.

A LOT jelenleg az egyetlen légitársaság a közép- és kelet-európai régióban, amely  közvetlen járatot üzemeltet Indiába. A légitársaság célja az, hogy jelentős átszálló forgalmat is generáljon olyan európai úti célok felé, mint London City Airport, Párizs, Brüsszel, Krakkó, Genf, Amszterdam, Stuttgart, Nürnberg, Hannover, Oslo, Düsseldorf, Hamburg, Berlin, Billund, Prága és Budapest. Ezt segíti a sok esetben csupán 40 perces minimális átszállási idő a varsói repülőtéren.

A járaton az indiai utasok igényeire odafigyelve hindi nyelvű bollywoodi filmeket is vetítenek, illetve minden járaton lesz legalább egy hindiül beszélő légiutas-kísérő.

Kapcsolódó cikkek

Újra Amadeus Airlines' Day

2019. szeptember 10.