Délkelet-ázsiai utazásszervezők a visegrádi országokban

Forrás: turizmus.com

 2016. május 01. 16:46

A visegrádi országok turisztikai együttműködése kiemelt figyelmet fordít a délkelet-ázsiai turisták megszólítására.

Húsvét előtt a Fülöp szigetekről, Indonéziából, Malajziából és Szingapúrból nyolc újságíró vett részt tanulmányúton, áprilisban neves délkelet-ázsiai utazásszervezőket invitáltak hasonló túrára, akik Varsóban, Budapesten, Szlovákiában, majd Csehországban jártak.

A közép-európai túra prágai állomásán a V4-es országok turisztikai képviselői személyesen találkozhattak délkelet-ázsiai partnereikkel: Április 21-én a délkelet-ázsiai célpiac jellegzetességeit bemutató szemináriumot ütemezett kétoldalú találkozók követték, ahol a magyar, szlovák, cseh és lengyel utazásszervezők délkelet-ázsiai partnereikkel tárgyalhattak. A találkozón a régió 45 utazásszervező cége vett részt, Magyarországról hat cég képviselője utazott Prágába. A négy közép-kelet-európai ország szakemberei számára a szakmai rendezvény jó alkalom volt arra is, hogy közösen gondolkodva a délkelet-ázsiai piaci igényeket megcélzó közép-európai termékfejlesztést indítsanak el. A tanulmányutakon térségünk romantikus helyszíneit, népi hagyományait és a UNESCO világörökségi helyszíneit mutatták be a szervezők.

A Magyar Turizmus Zrt. délkelet-ázsiai turisták igényei alapján állította össze a három magyarországi nap programját, amely intenzív kulturális és gasztronómiai élményeket kínált a vendégeknek. A csoport az építészeti és kulturális örökségünket bemutató belvárosi városnéző sétán és a gyógyfürdőzésen túl részese lehetett a Násztánc című egyedülálló táncprodukciónak a MÜPÁ-ban, megkóstolhatta ötödik Michelin-csillagos éttermünk máris legendás ételsorát. Az MT Zrt. egyik célkitűzése Magyarország, mint romantikus úti cél megjelenítése a térségben, ezért a programban a gödöllői Grassalkovich-kastély megtekintése és lovas program is szerepelt.

A délkelet-ázsiai turisztikai piacépítés idei harmadik állomásaként a partnerországok október végére road show-t terveznek a Fülöp-szigeteken, Malajziában, Szingapúrban és Thaiföldön.