Meghitt, kétszemélyes fülkéket tesztel a német vasúttársaság

Forrás: turizmus.com

 2024. április 30. 10:27

A Deutsche Bahn kétszemélyes fülkét tesztel, amelyet a személyesebb térre vágyó utasok vehetnének igénybe az ICE-vonatokon.

A Deutsche Bahn az áprilisban megrendezett, Mobilität erleben című szakkiállításon mutatta be legújabb innovációit. Ezek közül különösen nagy feltűnést keltett a vasúttársaság kétszemélyes fülkék kialakítására irányuló terve.

A német vállalat szerint az ICE-vonatokon kialakítandó fülkék több privátszférát biztosítanának azoknak, akik ezt igénylik. A matt üvegajtóval leválasztott fülkékbe kívülről nem is lehetne belátni, ezáltal meghittebb utazási körülményeket nyújtanának például párok számára. Nem csoda, hogy az interneten már „smacizós fülke" néven emlegetik az innovációt.

A tesztelés alatt álló fülke bizalmasabb beszélgetésekhez nyújt ideális körülményeket

Fotó: Deutsche Bahn/Tobias Holzer

A vasúttársaság célja természetesen csak az, hogy bizalmasabb beszélgetésekhez kínáljon lehetőséget. A koncepció egyelőre tesztelés alatt áll, és még nem lehet tudni, hogy mikor valósul meg, és egyáltalán megvalósul-e.

A Deutsche Bahn bemutatta másik tervezett szolgáltatását, a „digitális törülközőt" is. Ennek segítségével az utasok valós idejű foglaltsági kijelzéssel tudnak helyet foglalni az utazásukra. A szolgáltatást még ezen a nyáron bevezethetik – adta hírül az msn.com.