Digitális megoldások, amelyekkel zöldebbé tehető az üzleti utazás

Forrás: turizmus.com

 2022. december 04. 16:32

„Zöld jövő az üzleti utazásban" címmel tartott szakmai workshopot a Weco-Travel és az Amadeus Magyarország. Az eseményen az üzleti utaztatókat támogató digitális megoldások, valamint a szén-dioxid kibocsátásról szóló kimutatások szerepe és működése is téma volt.

A corporate utazásban érdekelt cégeknek szóló rendezvényen Horváth Balázs, a Weco-Travel ügyvezetője és Szula Márk, az Amadeus Magyarország country managere köszöntőjében egyaránt a klímaváltozás elleni küzdelem fontosságát és a technológiai megoldások szerepét hangsúlyozták.

Fehér Kriszta, a Weco-Travel IT-vezetője működés közben mutatta be az Amadeus Cytric online foglalási rendszerét, egy repülőjegy, egy szállás és egy autóbérlés foglalási folyamatán végigvezetve. Kiemelte, hogy a rendszer rugalmasan testreszabható az utazók preferenciájának, a vállalat belső folyamatainak és a travel policynak megfelelően, így egyszerűsíti és a cég számára is biztonságossá teszi a foglalást. A Cytric másik előnye, hogy nemcsak az üzleti utazásért felelős kollégák, hanem maguk a munkatársak is lefoglalhatják saját utazásaikat. A szakember kiemelte az eszköz zöld megoldásait: például lehetőség van a repülőjáratok szén-dioxid-kibocsátás szerinti rendezésére, vagy bizonyos esetekben a repülő helyett a vonatutat is felkínálja, mint zöldebb alternatívát.

A corporate utazásban érdekelt cégeknek mutatták be a fenntartható megoldásokat

Fotó: Weco-Travel

Szabó Krisztián, az Amadeus account managere az Amadeus Mobile Messenger rendszerét mutatta be, amely váratlan események esetén segíti az utazókat: összekapcsolt partner-adatbázisok segítségével valós időben értesül az extrém időjárás, sztrájk vagy természeti katasztrófák okozta veszélyhelyzetről. Ilyen esetekben a foglalási információk és a GPS-adatok alapján beazonosítja a vészhelyzet által potenciálisan érintett utasokat. Ezután felveszi velük a kapcsolatot, amelyre több csatornán is lehetőség nyílik (email, SMS, push üzenet), végül a kapott információknak köszönhetően az utaztató gyorsan meg tudja adni a szükséges segítséget az utasainak.

A IATA 2050-re tűzte ki célul a légi közlekedés teljes karbonsemlegessé válását, és most is egyre gyakrabban merül fel az igény az ügyfelek részéről az üzleti utazások CO2-kibocsátásáról szóló kimutatásokra. Sztankóné Szabó Judit, a Weco-Travel értékesítési vezetője előadásában a fenntartható turizmussal foglalkozó vállalat, a brit Thrust Carbon által alkalmazott riportolási módszert ismertette, amely a teljes utazásra kiterjedően méri a keletkezett szén-dioxid-kibocsátást, beleértve a repülőút, a transzferek és a szállodai tartózkodás hatását is. Az ún. Low CO2 report segítségével a Weco-Travel részletes és pontos adatokat tud a partnerek rendelkezésére bocsátani.