Díjat kapott a MÁV-START ingyenes wifije

Forrás: turizmus.com

 2014. november 13. 15:22

Az „Év projektje” díjat nyerte el a vonatokra kiépített ingyenes wifi szolgáltatásával a MÁV-START a T-Systems Magyarország Symposiumán, az elismerést november 12-én adták át. A díjmentes netezést már 770 kocsijában biztosítja a vasúttársaság.

E díjra azokat az év során megvalósult, legjelentősebb projekteket jelölte a T-Systems Magyarország, amelyek nem csupán értékük vagy volumenük tekintetében számítanak az átlagosnál nagyobbnak, hanem szakmailag is valódi kihívást jelentettek az infokommunikációs vállalat számára.

A MÁV-START wifi szolgáltatása, amelyhez a Magyar Telekom biztosítja a mobilhálózatot, 2013-ban indult, népszerűségének folyamatos növekedése mellett az eddigi legtöbb havi kapcsolódást idén októberben regisztrálta a vasúttársaság, mintegy 745 ezret. Az összes csatlakozások száma már a kilencmilliót is meghaladta, eddig 770 vasúti kocsit szerelt fel a szolgáltatáshoz szükséges műszaki berendezéssel a MÁV-START. A vonatok speciális helyszínt jelentenek a wifi-antennák telepítéséhez, ráadásul több típusú járműbe kellett az eszközöket beépíteni eltérő műszaki megoldásokkal. Alapvetően az InterCity és az elővárosi közlekedés vonatait „okosította fel” a vasúttársaság, a szolgáltatás népszerűsége miatt mind több járművön téve elérhetővé az ingyenes netezést.

A díjra jelölt projekteket szakmai előadások keretében ismerhették meg részleteiben az iparág egyik legnagyobb rendezvényeként számon tartott konferencia résztvevői. Arról, hogy melyik projekt nyerje el a díjat, a Symposiumra fejlesztett mobilalkalmazás segítségével szavazhattak a meghívottak. A győztes MÁV-START Zrt. nevében a díjat Zaránd György, a vasúttársaság vezérigazgatója vette át.