Díjazta a 2018-as év legjobbjait a MABEUSZ

Forrás: turizmus.com

 2019. január 31. 16:31

Ünnepélyes fogadáson adta át a Magyar Beutaztatók Szövetsége a tavalyi év legjobb szolgáltatóinak járó díjakat.

A Hotel Momentsben megrendezett koktélpartin Kálmán István, a szervezet alelnöke elmondta, hogy a díjátadót megelőzően a szövetség képviselői workshop keretében találkoztak a Magyar Turisztikai Ügynökség néhány külpiaci specialistájával. Az alelnök megítélése szerint „hosszú évekre meghatározó együttműködés” formálódik a nemzeti turizmusmarketing szervezettel.

Ezután elhangzott, hogy a MABEUSZ-ban tavaly év végén tisztújítás történt. Amint arról korábban beszámoltunk, az elnöki posztot Magyarország és a közép-európai régió egyik legnagyobb kínai beutaztató vállalkozása, az EETS igazgatója, Lázár Judit vette át. Az elnök munkáját két alelnök: Kanel Judit (Continentaltravel) és a tavaly decemberben leköszönt elnök, Kálmán István (Liberty International) segíti. Kálmán István köszönetet mondott Makai Évának, aki hat éven át töltötte be az elnök-helyettesi posztot.

Kálmán István, Makai Éva, Kanel Judit és Lázár Judit

Fotó: turizmus.com

A szövetség különböző bizottságainak élén is történt változás: a MICE bizottságot Rácsai Ágnes, a közlekedési munkacsoportot György Anita, a nemzetközi kapcsolatok bizottságát Vértesi Zsuzsa, a szállodai munkacsoport Jábor Mária vezeti. Piacspecialistákat is kineveztek, akik egyik legfőbb feladata lesz a Magyar Turisztikai Ügynökség országspecialistáival való együttműködés. Ők a következők: USA – Makai Éva, Franciaország – Horváth Anita, Németország – Csordás Tamás, Kína – Lázár Judit, Spanyolország – György Anita, Oroszország – Országh Juli, Latin-Amerika – Vértessy Zsuzsa, Olaszország – Paszkosz Vaszilisz. A Kongresszusi Irodával Rácsai Ágnes tartja mostantól a kapcsolatot.

Mielőtt sor került volna a 2018-as év legjobb szolgáltatóinak elismerésére, röviden bemutatkoztak a tavalyi díjazottak. A Continental Grouphoz tartozó Hotel Moments igazgatója, Kanel Gyula elmondta, hogy a lánc folytatja a terjeszkedést Budapesten, a volt Kisgazda székházból 4 csillagos szállodát alakítanak ki, ahol 200 fős rendezvényterem is a megrendelők rendelkezésére áll majd. További 2-3 szállodafejlesztési projektet terveznek meg a fővárosban.

Az elnökség és a 2018. évi díjazottak

Fotó: turizmus.com

A szintén tavaly díjazott Budapest Gyógyfürdői Zrt. értékesítési és marketingigazgatója, Czinege Szilvia arra hívta fel a figyelmet, hogy vendégforgalmuk folyamatosan nő, a bevételnövekedést fejlesztésekre költik. Tavaly átadták a csillaghegyi strandot, év végén pedig próbaüzemben megnyitott az erzsébeti jódos-sós gyógyfürdő. Idén a második félévben elkezdődik a Király fürdő komplett felújítása, emiatt két évig zárva lesz az épület. Újdonság, hogy a Széchenyi fürdőben VIP wellness részleget alakítanak ki. Ezután Jávorkai Péter, a Skal magyarországi elnöke adott rövid összefoglalót a turizmus tavalyi rekordévéről. Megjegyezte, hogy a munkaerőgondokat megfelelő képzések indításával szükséges orvosolni. Elmondta, hogy jelenleg közel 40 felsővezető tagja a szervezetnek hazánkban, de a nemzetközi hálózaton keresztül 15 ezer fős tagságot lehet elérni.

Az Év MABEUSZ-partnere elismerést Erdei Bálint, a Cityrama ügyvezetője kapta

Fotó: turizmus.com

A 2018-as év szállodája a Continental Hotel Budapest lett. A hotel értékesítési igazgatója, Jakab Gábor egy francia síterepről Skype-on keresztül köszöntötte a hallgatóságot. Az év étterme díjat a Spoon hajó képviselője, Jenei Gábor vehette át. A legjobb turisztikai termék díját a dunai városnéző és éttermi hajókat üzemeltető Legenda Kft. kapta. A társaság képviselője, Németh György kiemelte, hogy 20 évvel ezelőtt egy darab bérelt hajóval indultak, ma már négy saját hajóval szolgálják ki a turistákat. Tavaly májusban állt forgalomba legújabb, 283 férőhelyes hajójuk, az idén pedig a kikötőjük megújítását tervezik. Végezetül az Év MABEUSZ-partnere elismerést adták át Erdei Bálint, a Cityrama ügyvezetője részére. „Legyen 2019 a közös szakmai lobbizás rekordéve!” – hangsúlyozta a díjazott szakember.