Díjnyertes a Lufthansa új lounge koncepciója

Forrás: turizmus.com

 2019. június 04. 13:39

Elnyerte a German Design Award 2019 díjat a Lufthansa egyedi koncepció mentén kialakított lounge a milánói Malpensa Repülőtér 1A terminálján. Az 550 négyzetméteres lounge-ot nagy nyitott terek és sok természetes fény jellemzi.

A kis ablakok, eldugott fekvés és zsúfolt enteriőrök kora lejárt, a Lufthansa új reptéri lounge koncepcióval rukkolt elő.

Fotó: HI-MACS

A milánói Malpensa Repülőtér 1A terminálján tavaly megnyílt lounge központi fekvésű, tágas terekkel és nagy ablakokkal és rendelkezik, kilátással a kifutópályákra. A nyitott terek nagyvonalúságot tükröznek, miközben több csendesebb tér rendelkezésre áll akkor is, ha visszavonulásra és egy kis privát szférára vágyunk.

Fotó: HI-MACS

A Lufthansa új lounge koncepciójának pilot projektre, amely a Kitzig Design Studio terveit tükrözi, a tervezők szándéka szerint megtartotta a meglévő Lufthansa társalgók világszerte jellemző ívelt vonalait, a lekerekített sarkok a repülőgépek aerodinamikai tervezésére emlékeztetnek. Ugyanakkor az új koncepció tipikus helyi elemekkel is rendelkezik, a látogatókat Milánó elegáns hangulata fogadja, a padlóba és a mennyezetbe süllyesztett fénycsíkok pedig egyedi módon fokozzák ezt az érzést.

Fotó: HI-MACS

A szigetszerű ovális ételpult és a fölötte található polcok alkotják a lounge középpontját, a berendezéseket világos színek és antibakteriális felületek jellemzik. Mindehhez a HI-MACS® termékeit használták fel. A lounge-ban snackek, pasta, és finom kávé várja a várakozó utasokat, illetve minden kényelem rendelkezésre áll a dolgozni kívánó üzletemberek számára is.

Fotó: HI-MACS

A közelmúltban írtuk meg, hogy már mesterséges intellingencia is segíti a Lufthansa-csoport utasait az általános kérdések megválaszolásában.