Dirndlibe öltözött utaskísérők reklámozzák az Oktoberfestet

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 04. 16:17

Jubileumi népviseletbe öltözött légiutas-kísérők népszerűsítik az idén 60 éves Lufthansa egyes járatain a müncheni Oktoberfestet. A modernizált dirndlit viselő személyzettel a Münchenből Charlotte-ba, Vancouverbe és Dubajba repülő gépek fedélzetén találkozhatnak az utasok.

Néhány héten belül itt az Oktoberfest és szolgálatba lép a bajor népviseletbe öltözött személyzet. Az idén a Lufthansa jubileumi ruhákat választott: 60. születésnapja alkalmából felidézte az ötvenes évek hagyományos viseletét. A népviseletbe öltözött 14 légiutas-kísérő szeptember közepétől repül Észak-Amerikába és az Arab-öbölbe: szeptember 16-án az USA-beli Charlotte-ba, szeptember 21-én Vancouverbe, szeptember 29-én pedig Dubajba. A népviseletbe öltözött utaskísérők immár kilencedik éve viszik a bajor hagyományokat a világ messzi tájaira.

Az ötvenes évek viseletét a müncheni Angermaier Trachten divatház gondolta újra. A légiutas-kísérők által viselt wiesni dirndlit a mai kor ízlése szerint alakították át: a világoskék blúzt bézs szőtt minta díszíti. A kötény szintén bézs színű, diszkrét világoskék pöttyökkel.

 

Egyes európai járatokon a Lufthansa CityLine személyzete is bajor népviseletre váltja az egyenruhát. A három légiutas-kísérő szintén a müncheni Angermaier Trachten divatház dirndlijeit fogja viselni. A kék virágmintás sárga ingvállat kék-fehér csíkos szoknya és kék selyemkötény egészíti ki.

A müncheni repülőtér utaskiszolgáló személyzete a városban működő Schustermann & Borenstein divatcég által kifejezetten a Lufthansa számára tervezett dirndlit és kabátot fogja viselni az idén. Az Oktoberfest alatt a többi reptéri dolgozó közül is sokan népviseletbe öltöznek.

A müncheni Lufthansa-várók gasztronómiai különlegességekkel ünneplik az „ötödik évszakként” is emlegetett Oktoberfestet. Az első osztály várójának Oktoberfest-hangulatúra díszített éttermében bajor finomságokat szolgálnak fel. A szakácsok frissen készítik el a helyszínen az olyan különlegességeket, mint a sült marhafarok vagy a tiramisu búzasörrel. A Senator várókban almás rétest, hidegtálakat és perecet szolgálnak fel az utasoknak.

A Lufthansa első osztályának utasai a fedélzeten is válogatott különlegességeket fogyaszthatnak az Oktoberfest idején. A Charlotte-ba tartó és onnan induló járat menüjén például Tegernseer Schnitzel és bajor kacsa Oktoberfest módra, desszertként pedig császármorzsa fagylalttal és meleg almás rétes szerepel.