Donovalyn nem drágulnak a síbérletek

Forrás: turizmus.com

 2015. november 15. 12:52

A szlovákiai Donovaly idén is számít a magyar síelőkre, akik a 2014/2015-ös szezonban a síterep vendégéjszakáinak közel egyötödét adták. December 25-ig mindössze napi 10 euróért síelhetünk Donovalyn, vendégkártyával főszezonban is kedvező az ár.

Minderről a Donovaly Park Snow marketingmenedzsere, Miroslav Dobrota számolt be a budapesti Szlovák Intézetben tartott sajtótájékoztatón november 12-én.

A Budapesttől alig több mint 200 km-re fekvő szlovák síterep több mint 11 km-nyi lesiklópályájának – ebből 7 km hóágyúzott – tetejére 2 ülő- és 14 tányéros lift viszi fel a síelőket, a sífutókat 18 km hosszan kiépített útvonal várja, a nagyobb izgalmakat keresőknek a Riders Park ugratói és akadályai jelentenek kihívást. Ezenkívül Közép-Európa legnagyobb gyermek fun parkja található itt, 9 varázsszőnyeggel, motoros körhintával és számos játékelemmel.

Az idei szezonban a síterep nem emeli a bérletek árát. A napi bérlet helyett tavaly nagy sikerrel bevezetett 7 órás bérlet mellett vannak „órás" (2, 3, 4, 5 és 6 órás) bérletek is. A 200 euróba kerülő, nem átruházható szezonbérletet előnye, hogy az esti síelésekre is érvényes, míg az ugyanennyibe kerülő, de átruházható 10 napos csak 8.30 és 16 óra között. Az idei szezon újdonsága, hogy a gyerekek egészen 8 éves korig ingyen használhatják a pályákat, ha a kísérő felnőtt 3-7 napos bérletet vásárol. A 8 órás bérletet azoknak ajánlják, akik nem síelnek egész nap, ez több alkalomra szétosztva is felhasználható.

A Donovalyt választók még több kedvezményt élvezhetnek, ha kiváltják a Park Snow Card vendégkártyát, amire minimum 2 éjszakás tartózkodás esetén jogosultak. A 2,2 euróba kerülő kártya birtokában a felnőttek főszezonban már 17,50 euróért síelhetnek egész nap.

Február 6-án itt rendezik meg a Honda Kupát, azaz a XXIV. Országos Amatőr Gyermeksíbajnokságot, amelynek ötödször ad otthont a szlovák síterep. Fehér Gyula versenyigazgató elmondta, 13 korosztályban hirdetnek majd fiú, illetve lány bajnokot.  Változás, hogy nemcsak magyar állampolgárságú, hanem a Magyarországon állandó lakcímmel rendelkező gyerekek is indulhatnak a versenyen.

Elhangzott, hogy idén is közlekedik majd Magyarországról a Donovaly síbusz, a járat a tervek szerint hetente 2-3 alkalommal indul a Boci Travel szervezésében.

Fotó: Park Snow Donovaly

 

A Park Snow Cardhoz hasonló turisztikai vendégkártyák jótékony hatása – mint Soňa Jelínkova, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselet-vezetője elmondta –, hogy fehérítik a turizmust, mivel a szállásadók igénylés alapján kapják, s ehhez be kell jelenteniük a vendéget. A képviselet-vezető ennek tudja be, hogy míg júniusig 12 százalékkal több magyar vendégéjszakát regisztrált Szlovákia az előző évhez képest, mostanra már 40 százalékos a forgalomnövekedés.

A szakember prezentációjában Szlovákia megismerésének egyik lehetséges módjaként a tematikus utakat ajánlotta az utazók figyelmébe. A legrégebbi közülük az 1994-ben létesített, 266 kilométer hosszú Gótikus út, amely a Szepességen és Gömörön keresztül vezetve több mint hatvan műemlékhez viszi el a látogatót. A választék igen széles: Vas út (Via Magna), Szent Borbála út, Borostyánkő út, Via Pálffy, hogy csak néhányat említsünk, de a zsidó kulturális örökséget, a fatemplomokat, a várakat, vagy éppen a szlovák borokat és söröket is felfedezhetjük a tematikus utak mentén.