Dubaj a Ramadán kezdetéig meghosszabbítja a korlátozásokat

Forrás: turizmus.com

 2021. március 02. 10:19

Dubaj legfelsőbb válságbizottsága bejelentette, hogy a COVID-19 elleni biztonsági intézkedéseket, melyeket február elején vezettek be, most meghosszabbítják az április 12-én kezdődő Ramadánig.

A döntés a jelenlegi COVID-19 helyzet kiértékelését követően született meg, hiszen az adatok alapján rendkívül hatékonyak a fokozott biztonsági rendelkezések, így a hatóságok ezt a megoldást javasolták a továbbiakban is.

Ezek a biztonsági intézkedések maradnak érvényben a Ramadánig:

  • A beltéri létesítmények, beleértve a mozikat, a szórakoztató és sportlétesítményeket, továbbra is legfeljebb 50%-os telítettséggel üzemelhetnek, illetve be kell tartani a fokozott biztonsági előírásokat.
  • A bevásárlóközpontok látogathatóak, és a szállodai létesítmények is üzemelhetnek, ahogy a szállodák beltéri medencéi és privát strandjai is nyitva tarthatnak, azonban befogadóképességüket a teljes kapacitás 70%-ára korlátozták.
  • Az éttermek és kávézók hajnali 1-ig tarthatnak nyitva.
  • A pubok és bárok zárva maradnak.
  • A fokozott ellenőrző intézkedések továbbra is maradnak, hogy biztosítsák a szigorú korlátozások betartását – beleértve a távolságtartást és a maszkviseletet.

 

A döntés az Egyesült Arab Emirátusok összetett tervének része, mellyel a COVID-19 terjedését szeretnék megelőzni. Mivel a hatóságoknak eddig sikerült kordában tartani a világjárványt, így továbbra is figyelemmel követik a helyi és a nemzetközi helyzetet, és döntéseiket ennek megfelelően optimalizálják.

dubai_123rf

A pubok és bárok továbbra is zárva tartanak, az éttermek hajnali egyig maradhatnak nyitva

Fotó: 123rf.com

A COVID-19 esetszámok az Egyesült Arab Emirátusokban tegnap elérték a 391 524-et, eddig a betegségben 1221-en hunytak el.

A bizottság ezen felül külön kiemelte a COVID-19 elleni oltások beadásának ütemét Dubajban és az Egyesült Arab Emirátusok területén is. Február 28-ig több mint 6 millió oltást adtak be, és több mint 30 millió tesztet végeztek el az Emirátusokban. Ennek megfelelően nemzetközileg az egyik legmagasabb oltási és teszteredménnyel büszkélkedhetnek. Ezek a statisztikák mutatják, hogy az Emirátusok egészségügyi rendszere mennyire erős és felkészült – tette hozzá a bizottság.