Dubaj és Ras Al Khaimah minden héten az OTP Travellel

Forrás: turizmus.com

 2017. július 20. 09:49

Az Egyesült Arab Emirátusok két emírsége kiemelt úti célja az OTP Travelnek, amely önálló katalógusba rendezte ide irányuló kínálatát. Szeptemberben indul a Dubai Expert online tréning utazási irodáknak.

Izrael, USA, csoportos tengeri hajóutak, afrikai szafarik, Dubaj és Ras Al Khaimah – erre az öt termékre, illetve úti célra fókuszál az OTP Travel idén, mondta el Molnár Judit ügyvezető az Aria Hotel tetőteraszán tartott szerdai partnerpartijukon, amelyet a két emirátusbeli desztinációnak szenteltek.

Dubajt aligha kell bemutatni az utazás szakmának, hiszen a magyar kiutaztatási piac egyik dinamikusan növekvő úti célja, már 2016-ban is 9,6 százalékkal nőtt az oda utazó magyarok száma az előző évhez képest, meghaladva a 30 ezer főt, a 2017 első öt hónapjában elért kiugró, 33 százalékos bővülés (több mint 19 ezer fő) pedig további nagy reményekre jogosítja a hazai utaztatókat.

Molnár Judit az Aria Hotel tetőteraszán mutatta be új katalógusukat

Fotó: turizmus.com

Ambiciózus célokat tűzött ki maga elé Dubaj. A világ leglátogatottabb úti célja szeretne lenni (jelenleg a negyedik), és elsőségre törekszik, mint családi úti cél, valamint a visszatérő utazások tekintetében is. Számokban kifejezve 2020-ra 20 millió nemzetközi turistaérkezést szándékoznak elérni, ami több mint a duplája a 2010-es létszámnak.

E cél érdekében a multikulturális város elképesztő tempóban fejleszti kínálatát, újabb és újabb fantasztikus látványosságok nőnek ki a fölből, amelyek valóban egyedülállóak. A legújabbak között van az IMG Worlds of Adventure, a világ legnagyobb beltéri témaparkja, a Dubai Park témapark-komplexum és a Dubai Opera, de a világ legmagasabb épülete és legnagyobb bevásárlóközpontja is itt van. Fontos szempont az is, hogy az emirátusok a világ második legbiztonságosabb országa, ahova mi, magyarok vízummentesen utazhatunk – sorolta a desztináció melletti érveket Molnár Judit. A közvélekedéssel ellentétben Dubaj nem csak luxus úti cél, a csúcskategóriás hotelek mellett megfizethető áron kínál egyre több középkategóriás szállodát is, jelenleg már csaknem 105 ezer szoba foglalható a városban – tette hozzá.

 

Felhőkarcolók nélkül

Ras Al Khaimah feltörekvő desztináció az Emirátusok legészakibb részén, ahol szintén megtalálható a kikapcsolódás és a szórakozás minden kelléke, de felhőkarcolók nélkül. A dubaji nemzetközi repülőtértől mindössze másfél órára fekvő emirátus bővelkedik természeti szépségekben, s elkötelezte magát a környezetvédelem mellett.

Fehérhomokos strandokat kínáló tengerpartján all inclusive ellátást is nyújtó szállodákban tudnak pihenni a családok, akiket az Emirátusok legnagyobb vízi vidámparkja, a fantasztikus Ice Land Water Park is vár – sorolta Molnár Judit, aki úgy gondolja, Ras Al Khaimah versenyképes és biztonságos alternatívája lehet az egyiptomi és török tengerparti nyaralásoknak.

Nem csak jégkorszaki élményeket kínál az Ice Land Water Park

Fotó: icelandwaterpark.com

Az OTP Travel mindkét desztinációba az Emirates járatain viszi utasait, mely légitársaság gépein az utazási iroda block seatekkel rendelkezik.

Az ügyvezető arról is beszélt, hogy szeptemberben indul magyar nyelven a Dubaji Turisztikai Hivatal utazási irodáknak fejlesztett online tréningprogramja, a Dubai Expert, amelynek elvégzésével széles körű ismeretekhez juthatnak az értékesítők a desztinációról, és nem mellesleg a garantált ajándék mellett a legjobbak szállást, repülőjegyet és utazást is nyerhetnek.

Kapcsolódó cikkek

Dubaj új témaparkjai

2017. április 26.