Dubaj repülőterén lezárják az egyik kifutópályát

Forrás: turizmus.com

 2019. április 15. 13:58

A Dubaji Nemzetközi Repülőtéren április 16-ától két hétre felújítás miatt lezárják az egyik kifutópályát, emiatt több légitársaság járatai a másik dubaji reptérre érkeznek.

A repülőteret bázisaként használó Emirates légitársaság különleges intézkedéseket jelentett be az átmeneti időszakra. Közleményük szerint a légitársaság mindent megtesz azért, hogy minimális legyen a késések és más fennakadások száma, ugyanakkor igyekeznek az utasokat minden lehetséges módon informálni.

Az Emirates arra kéri az utasokat, hogy igyekezzenek minél előbb kiérni a repülőtérre a kérdéses időszakban, ez idő alatt a beszállókapuk meghosszabbított nyitva tartással működnek.

Az utasoknak azt is javasolják, hogy minimum három órával a járat indulása előtt érkezzenek meg a repülőtérre, és arra is emlékeztetnek, hogy az utasoknak lehetőségük van akár már 24 órával az indulás előtt bejelentkezni a járatukra. Az online check-in lehetősége pedig már a járat indulása előtt 48 órával megnyílik.

A beszállókapukat hosszú távú járatok esetén indulás előtt 90 perccel, a rövid távúakat 75 perccel korábban nyitják. Az USA-ba induló járatok esetében 120 perccel járatindulás előtt nyitják a kapukat. A kapukat indulás előtt 20 percel szigorúan lezárják, hogy elkerüljék a menetrend esetleges felborulását.

A Dubaji Nemzetközi Repülőtér

Fotó: Dubai Airports

A déli kifutópálya lezárására az évnek egy viszonylag csendesebb szakaszában kerül sor, a felújítás ugyanakkor kritikus fontosságú, mivel jövőre a dubaji világkiállítás miatt minden eddiginél több látogatóra számítanak a városállamban.

Fontos tudni, hogy számos légitársaság járatai az érintett időszakban Dubaj másik repülőterén (Dubai World Central) fognak fel- és leszállni. Ide naponta 145 menetrendi, charter és cargojáratot irányítanak át, az érintett légitársaságok: flydubai, Wizz Air, Aeroflot, Indigo, SpiceJet, Gulf Air, Ukraine International Airlines, Ural Airlines, Nepal Airlines, Kuwait Airways és flynas.

Kapcsolódó cikkek

Természeti kincsek Dubajban

2019. március 20.