Dubaji és indiai-óceáni luxushotelek Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2018. március 13. 10:30

Az Egyesült Arab Emirátusok és az Indiai-óceán két népszerű üdülőhelye, a Maldív-szigetek és Sri Lanka néhány luxusszállodája mutatkozott be a minap Budapesten.

A rendezvényt a dubaji székhelyű, testre szabott ajánlatokra specializálódott Leisure Top Tourism desztinációs menedzsment társaság szervezte.

A program különleges meghívott vendége az Emirates légitársaság volt. Amint azt képviselőjüktől, Sipos Zsolttól megtudtuk, az Emirates Magyarországról induló utasainak többsége Dubajba utazik velük. Ez nem kevés vendéget jelent, hiszen az útvonalon Boeing 777-300ER típusú repülőgép közlekedik, amelyen 42 business és 386 turistaosztályú ülés található.

A rendezvényen bemutatkozott a Közel-Kelet legnagyobb vízi parkjával büszkélkedő Atlantis The Palm, amely 70 hektáron terül el. Emlékezetes, hogy néhány éve sokan egy soha meg nem valósuló megalomán tervnek gondolták a hatalmas pálma formájú mesterséges szigetcsoportot Dubaj partjainál, erre ma már a homokkal feltöltött terület az emírség turisztikai kínálatának szerves részét képezi.

A szálloda akváriumában 65 ezer tengeri állat él, a vállalkozó kedvű vendégek úszhatnak is kedvenceikkel. A komplexumban 23 étterem található, köztük olyan különleges helyek, mint a Nobu vagy a Gordon Ramsay Bread Street Kitchenje. Az Atlantis koncepció sikerét jelzi, hogy a szomszédságában már épül a Royal Atlantis Dubai is, amely luxusüdülőket és –lakásokat foglal magában, mi több, a kínai Sanya városában és Hawaii-on is átadás előtt el egy-egy Atlantis üdülőközpont.

Aki szeretne jobban keveredni a helyiekkel, több időt töltene például bevásárlással, annak ajánlható az andalúz stílusban felépített Ritz Carlton Dubai, amely szerény 294 szobájával egy tengerparti oázisnak tűnik a felhőkarcolók árnyékában.

Dubaj mellett az utóbbi időben az Egyesült Arab Emirátusok más emírségei is nyitottak a turizmus felé. Ezek közé tartozik Ajman, ahol 11 hónappal ezelőtt nyílt meg a The Oberoi Resort. Érdemes tudni, hogy míg Dubaj repülőteréről 45 perc alatt érhető el a Pálma, addig Ajman csupán 25 perces autózás. A hely jellege egészen más, mint az előbb bemutatott resorté: itt több hektáros mangroveerdő és fantasztikus madárvilág várja a luxusszálláshelyre érkezőket.

The Oberoi Al Zorah, Ajman

Fotó: oberoihotels.com

A dubaji hotelek többsége télen 90% fölötti, nyáron pedig 80% körüli átlagos töltéssel büszkélkedhet. Mint megtudtuk, a nyári szezonban jelentős akciókkal, kedvezményekkel csábítják a vendégeket, különösen régiónkból.

Az est folyamán bemutatkozott még a Jumeirah Zabeel Saray, Dubai, a Lapita, Dubai Parks and Resorts, Autograph Collection, a Waldorf Astoria Ras Al Khaimah, a Sun Siyam Resorts (Maldív-szigetek és Sri-Lanka).

Kapcsolódó cikkek

Dubaj új témaparkjai

2017. április 26.