Dubaji finomságok a Neckermann-nal

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2018. november 15. 15:31

A Neckermann csapata közös főzéssel egybekötött közel-keleti vacsorán adott ízelítőt Dubaj legfrissebb kínálatából és a Perzsa-öböl téli hajós útjaiból.

A Gastropolis Főzőiskola & Gourmet Klub volt a helyszíne a Neckermann csapatépítésnek is beillő szakmai programjának, amelynek apropóját Dubaj aktuális turisztikai ajánlatainak bemutatása adta. Hogy a tél közeledtével se feledjük: „A nyár nem csak évszak, hanem úti cél.”

A délután közös főzéssel indult: a ráhangolódás jegyében a meghívott partnerek háromfogásos közel-keleti vacsorát főztek a Gastropolis szakácsainak irányításával. Előételnek sült paprikás humusz készült pitával és grillezett sajttal, főfogásként báránykofta csicseriborsós, zöldséges bulgurral és mentás joghurtszósszal, desszertnek pedig Umm Ali, azaz mogyorófélékkel és aszalt gyümölcsökkel gazdagított „kenyérpuding”.

Készülnek a közel-keleti csemegék

Fotó: Turizmus.com / Szerdahelyi Krisztina

Amikor az illatok már kellően felidézték a Perzsa-öböl térségének hangulatát, következett a vacsorával egybekötött prezentáció, amely stílszerűen a dubaji gasztronómia rövid bemutatásával indult. A kulináris sokszínűséget jelzi, hogy a városban 200 nemzet konyhája képviselteti magát, s mindezt közel 6000 étteremben lehet megkóstolni. Éppen ezért a téli ajánlatok között mindenképp érdemes megemlíteni a Dubai Food Fesztivált, amit minden évben február végén, március elején rendeznek, és ahol a street foodtól a fine diningig a legkülönfélébb műfajokban lehet megízlelni a helyi konyhaművészet remekeit.

Dubaj a világ 4. leglátogatottabb városa, ahol 2017-ben 16 millió turistát fogadtak, és ez a szám évente dinamikusan növekszik. Az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb települése a magyarok körében is egyre népszerűbb, 2017-ben már 37 ezer magyar turista utazott Dubajba.

A „legek” városa mindent meg is tesz azért, hogy minél vonzóbb úti cél legyen, évről évre népszerű fesztiválokkal, új létesítményekkel és látnivalókkal várja a vendégeket. A létesítmények között újdonság a 2016-ban átadott Dubai Parks & Resorts, amelyet három témapark (Legoland, Bollywood, Motiongate) alkot. Ugyancsak friss látnivaló az IMG Worlds of Adventure, a világ legnagyobb fedett (azaz légkondicionált) témaparkja.

2016-ban adták át a Dubaji Operát, és nemrégiben megnyitotta kapuit a La Perle élmény víziszínház is. Idén január óta látogatható a különleges látványt és panorámát nyújtó Dubaj Keret, és az új tengerparti részt, a La Mer Beachet is 2018-ban vehették birtokba a vendégek. Jövő év elején pedig átadják a Dubaj Óriáskereket, amely a maga nemében a legnagyobb lesz a világon.

Dubaj ismertetése kapcsán elhangzott az is, hogy elkészült a Dubai Expert magyar nyelvű változata. Az online városismereti videó játékos formában tanítja meg a szakmában dolgozóknak, hogy mit érdemes ajánlaniuk az egyes célcsoportoknak a dubaji kínálatból.

A Neckermann „dubaji délutánja” az utazásszervező téli árualapjában szereplő perzsa-öbölbeli hajós utak ismertetésével zárult. A csoportos, végig magyar asszisztenciával kísért 7+1 napos utazások az MSC Cruises Splendida hajójával indulnak Dubajból 2019. januárjában és februárjában.