Külföldi turistákat hozhat a Dunaalmás és Neszmély között átadott kerékpárút

Forrás: MTI

 2023. május 25. 15:31

Az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút-hálózat Dunaalmás és Neszmély közötti, hét és fél kilométeres szakasza 1,2 milliárd forint ráfordításával készült el – ismertette a létesítmény átadásán az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára.

Nagy Bálint hozzátette, a kerékpárút egyedülálló jellegét az adja, hogy ártéri területen vezet át. A beruházás során két kerékpáros pihenőt, két hidat és egy új vasúti átjárót alakítottak ki.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár emlékeztetett arra, hogy az EuroVelo 6-os kerékpárutat turisztikai jelentősége miatt tartotta nagyon fontosnak a kormány. Ezen az útvonalon évente kétszázezer vendég érkezik Bécsbe, ha az út elér Budapestig, a látogatók egy része a mi fővárosunkat is felkeresheti – tette hozzá az államtitkár.

Az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút-hálózat Dunaalmás és Neszmély közötti szakasza az avatás napján, május 24-én

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A most átadott szakasz nemzetközi jelentősége mellett becsatlakozik a vármegyei hálózatba, amely Dunaalmás, Majk, Oroszlány, Tatabánya, Tata és a köztük lévő települések összekötésével önálló turisztikai vonzerővel is rendelkezik.