Duplázott augusztusban az airBaltic

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 25. 21:18

104 százalékkal több utast szállított idén augusztusban a lett nemzeti légitársaság, mint a tavalyi év nyolcadik hónapjában.

2021 augusztusában összesen 280 800 utast szállított a lett airBaltic, ami 104 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban, és 34 százalékkal több, mint az előző, júliusi hónapban.

A légitársaság tájékoztatása szerint a nyári főszezonban (júliusban és augusztusban) összesen 3070 járatot üzemeltettek, ami 54 százalékos emelkedést jelent a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

Martin Gauss, az airBaltic vezérigazgatója szerint hónapról hónapra látják, hogy tovább nő a kereslet. Az utazási korlátozások enyhítése és a vonzó szabadidős úti célok hozzájárultak az erőteljes forgalomnövekedéshez. A légitársaság a téli időszakban is magas utasszámokra számít.

A lett légitársaság a kereslet folyamatos növekedését tapasztalja

Fotó: airBaltic

Az airBaltic jelenleg több mint 70 közvetlen úti célt kínál Rigából, köztük hét olaszországi, hét görögországi és hat spanyolországi célállomást számos egyéb szabadidős úti cél mellett. A légitársaság szeptember 4-én indított közvetlen járatokat Riga és Tenerife között, és szeptember 27-én tervezi indítani a napi járatokat Dubajba.