Duplázott az Emirates Új-Zélandon

Forrás: turizmus.com

 2016. november 02. 15:17

Az Emirates egy napon vezette be flottájának zászlóshajóját, az A380-ast két új-zélandi célállomására is. A légitársaság ezzel a kapacitásbővítéssel így már mind az öt, naponta közlekedő új-zélandi járatát A380-assal szolgálja ki.

Az EK448-as járattal elindult a közvetlen Dubaj-Auckland A380-as szolgáltatás, amely a Boeing 777-200LR géptípust váltja az útvonalon. Ezzel párhuzamosan felszállt az Emirates Christchurch-be tartó A380-as gépe is, miután a légitársaság a legfontosabb déli-szigeti útvonalon a Boeing 777-300ER géptípust is lecserélte az ikonikus repülőgéptípusra.

A közvetlen járat mellett az Emirates további három, naponta közlekedő A380-as járatot üzemeltet Auckland és Dubaj között, valamint Ausztrálián keresztül (Sydney-, Melbourne- vagy Brisbane-megállókkal) más célállomásokra.

 

Ezzel a lépéssel az Emirates lett az első légitársaság, amely rendszeres A380-as szolgáltatást kínál Christchurchbe. A típuscsere, valamint a bangkoki átszállás megszüntetése lehetővé teszi az utasok számára, hogy mindössze egy sydney-i átszállással megtegyék a Dubaj-Christchurch útvonalat.

A két új A380-as október 30-án éjszaka repült Új-Zélandra. A Christchurchbe érkező járatot lelkes közönség fogadta, akik a Christchurch Nemzetközi Repülőtér kifutójának közelében lévő, Planespotters Parkként ismert területen, külön erre az alkalomra kialakított nézőtéren várták a gépet. A Shane Russell kapitány által vezetett gépet vizesköszöntővel üdvözölték a repülőtéren, amit a szakmai-, a sajtó- és a VIP vendégek egy különleges Emirates esemény keretében tekinthettek meg a terminálból.

 

Az A380-ast egy hagyományos piros londoni busz várta, amely jól láthatóvá tette a két kétszintes jármű méretbeli különbségeit. Emellett felhívta a figyelmet arra is, hogy az Emirates Londonból induló utasai immár a teljes utat A380-assal tehetik meg Christchurchig.