Felfelé ívelnek a német beutazóturizmus mutatói

Forrás: turizmus.com

 2024. április 22. 14:59

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) a pozitív évkezdés után továbbra is növekvő keresletet jelez az utazási piacon. A nemzetközi repülős érkezések, illetve a hotelek növekvő foglalási számai szintén alátámasztják a felfelé ívelő trendet.

A német szövetségi statisztikai hivatal előzetes adatai alapján az év kezdetétől február végéig 9,4 millió nemzetközi vendégéjszakát jelentettek a legalább tíz ággyal rendelkező szálláshelyek – ez az előző év ugyanezen időszakához képest 7,8 százalékos növekedésnek felel meg.

A vendégéjszakákkal párhuzamosan nő a németországi reptereken az érkezések száma is: a Forward Keys február végéig 1,23 millió érkezést jelentett – ez pedig 14 százalékkal haladja meg az előző év számait.

Pozitív évkezdés után továbbra is növekvő tendencia jellemzi a keresletet a német beutazási piacon

Fotó: 123rf.com

A hotelipar Németországban 2024 első két hónapjában magasabb összesített kihasználtságot (német és nemzetközi vendégek együttesen) mutat, mint 2023. ugyanezen időszakában: januárban a szobák 52 százaléka volt foglalt, míg februárban 59,1 százalék.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott a témában: „Az első két hónap köztes eredménye megerősíti a 2024-es előrejelzéseinket. Már a Caspar David Friedrich-jubileumi év legelső kiemelt rendezvénye, a Hamburgi Műcsarnok kiállítása is rekorderedményt ért el. Az UEFA EURO 2024 labdarúgó-Eb idejére pedig az első vendéglátó városok már most átlagon felüli keresletet jelentenek.”