E-kerékpárokon fedezhetjük fel a Mecsek, a Felső-Tisza vagy a Fertő-táj kincseit

Forrás: turizmus.com

 2023. június 23. 09:49

E-bringatúra Programot az idei turisztikai szezonban az Aktív Magyarország. A turisták az ország 9 tájegységén vehetnek részt vezetett, kedvezményes árú e-bringatúrákon. A szolgáltatást kipróbálók egy központi honlapon választhatnak a túrák és a tájegységek között.

A nyugat-európai trendeket követve és annak előnyei miatt Magyarországon is ugrásszerűen növekszik az e-kerékpározás.

„Az E-bringatúra Program keretében az Aktív Magyarország nem csupán a kerékpárokat, hanem a foglalások hátterét jelentő rendszert is biztosítja. Az ebringatura.hu felületen helyszínre, túra hosszra, időpontra szűrve lehet kiválasztani a túrákat" – mondta el Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár. A részvételi díj a túra hosszától függően 8 és 14 ezer forint között alakul. A turisztikailag kevésbé frekventált helyeken az ár egységesen 2 ezer forinttal olcsóbb, így akár már 6 ezer forint/fő megfizetéséért részt vehetünk egy 3 órás kerékpáros kalandtúrán. A részvételi díj tartalmazza a túravezetés, a kötelező védőfelszerelések és a kerékpárok bérlésének költségét is. A bringaflottát szilárd útburkolatra tervezett trekking és terepen is otthonosan mozgó mountain bike-ok alkotják, így az érdeklődőket igazán változatos túrakínálat várja.

 

Vezetett túrák 9 helyszínen

Az idei induló szezonban 9 helyszínen lehet átélni a vezetett e-bike túrák élményét. A Nyugat-Mecsekben például egykori bányászutat fedezhetünk fel, amit csak a helyiek ismernek, a Felső-Tiszánál pedig Magyarország legrégebbi épen maradt földvárát járhatjuk körbe. A Dél-zalai dombok között akár evezős túrával is kombinálhatjuk a tekerést, de ha inkább távolabbról figyelnénk a vizes élőhelyeket, akkor a Fertő-táj madárlesekben gazdag világát ajánljuk. Ha háborítatlan környezetben bringáznánk egyet, akkor az Őrség és a Cserehát távoli tájainak felfedezését javasoljuk. Ha a főváros közelében kalandoznánk egyet, akkor válogassunk az Etyek-környéki vagy a festői Dunakanyar legszebb panorámapontjait tartogató pilisi, visegrádi és börzsönyi túrák közül.

A turisták az ország 9 tájegységén vehetnek részt vezetett, kedvezményes árú e-bringatúrákon

Fotó: Aktív Magyarország

 

A kerékpárok jelenleg az ország több pontján elérhetőek, úgymint Lispeszentadorján, Pécs, Visegrád, Szentendre, Tokaj, Szentgotthárd, Fertőd, Edelény és Szokolya. Ugyanakkor a partnerek felkutatása folyamatosan zajlik, így hamarosan a Bükkben, a Zselicben és Felső-Tisza-vidékén több helyen is indulnak majd felfedezőtúrák.

A 211 darabos flottát helyi túravezetők, vállalkozók üzemeltetik.

A vezetett e-bike túrák listája itt érhető el: ebringatura.hu