Eddig 10 milliárd euró a német utazási irodák bevételkiesése

Forrás: MTI

 2020. június 15. 13:50

A német turisztikai ágazat szakmai képviseleti szervezete, a DRV az Európán kívüli kedvelt nyaralási célpontokra vonatkozó korlátozások mihamarabbi feloldását sürgeti, hogy az eddigi 10 milliárd euró bevételkiesés megduplázódását elkerüljék.

Az európai országokra vonatkozó utazási korlátozások feloldásával már indulhat ugyan az üdülési szezon Németországban, a turisztikai ágazat szakmai képviseleti szervezete (Deutscher Reiseverband, DRV) azonban az Európán kívüli kedvelt nyaralási célpontokra vonatkozó korlátozások mihamarabbi feloldását is sürgeti.

A német külügyminisztérium honlapjáról hétfőn eltávolították 26 európai országra vonatkozóan az  „utazási figyelmeztetéseket”.

A 26 ország közé tartoznak az EU-s tagállamok, kivéve Spanyolországot, Svédországot és Finnországot, mert ezekben az országokban még beutazási korlátozások vannak érvényben.

Az uniós társországok mellett Izland, Liechtenstein és Svájc is lekerült a listáról. Ezzel együtt megszűntek a határellenőrzések is a szomszédos országokkal.

A német irodák várják az utazási korlátozás feloldását az olyan kedvelt Európán kívüli üdülési célországokra is, mint Törökország, Egyiptom és Tunézia

Fotó: 123rf.com

Az európai célországokra feloldott utazási tilalomnak köszönhetően a „startvonalra állt az üdülési szezon” Németországban, Norbert Fiebig, a DRV elnökének megfogalmazása szerint. "Az irodák megfeszített erővel dolgoznak kínálatuk frissítésén. Főként belföldi célpontok iránt tapasztalunk növekvő érdeklődést és elsősorban szárazföldi megközelítéssel, de már a Földközi-tenger felé is megindult a forgalom" – mondta.

A DRV kimutatásai alapján március végétől június elejéig az utazási irodák 10,8 milliárd euró bevételkiesést szenvedtek el.

„Amennyiben fennmarad az utazási korlátozás az olyan kedvelt Európán kívüli üdülési célországokra mint Törökország, vagy Egyiptom és Tunézia, a bevételkiesés július és augusztus folyamán akár további 9 milliárd euróval is emelkedhet. Augusztus végéig tehát akár 20 milliárd euróra is rúghat a német turisztikai irodák és utazásszervezők bevételkiesése" – hangsúlyozta a szervezet elnöke.