Egész évben Marsa Alam

Forrás: turizmus.com

 2019. április 01. 17:37

A strandolókat a nyugodt, puha homokos partok, a búvárokat a korallszirtek szépsége és a gazdag tengeri élővilág vonzza Marsa Alamra, ahol a szerencsésebbek akár tengeri tehenekkel is találkozhatnak.

Két évtizede, amikor Marsa Alam még csak álmos halászfalu volt, a befektetők már tudták, hogy gyönyörű tengerpartjai, a szűz korallzátonyok és a nyílt tengeri fajok elérhetősége miatt a jövőben Egyiptom egyik legfelkapottabb üdülőhelye lehet. Azóta benépesedett a hosszú partszakasz: az egymástól több kilométer távolságra elhelyezkedő igényes hoteleket egyértelműen a nyugodt pihenésre vágyó európaiak igényeire szabták. Nincs tömeg, vonzóak a tágas terek, a virágzó parkok, a hosszan elnyúló, homokos tengerpartok, miközben a strandok és a korallzátonyokhoz vezető bejáratok szinte lépésnyi távolságra vannak egymástól.

A Port Ghalib Resort Marsa Alamban

Fotó: turizmus.com

Az egyik legnépszerűbb búvárhelyen, a Samadai-zátonynál még akár delfinekkel és az egyre ritkábban látható dugongokkal is lehet találkozni. A tengervíz hőmérséklete a téli hónapokban sem süllyed 22 fok alá, így a térség egész évben alkalmas a nyaralásra. Marsa Alam Bécsből az év minden szakában elérhető, az idei első közvetlen járatot április 18-án indítja az ETI Budapestről. (X)