Egész nyáron sztrájkok lehetnek a Heathrow-n

Forrás: turizmus.com

 2023. június 06. 13:03

Sztrájkokra figyelmeztetett a június közepétől augusztus végéig terjedő időszakban a személyzet több mint kétezer tagját tömörítő Unite szakszervezet a londoni Heathrow repülőtéren.

A Unite szakszervezet figyelmeztetése alapján júniusban, júliusban és augusztusban sztrájkokra készül a londoni Heathrow repülőtér biztonsági személyzete – írja a TTG Media.

Az akció a személyzet több mint kétezer tagját érintheti, és valószínűleg június közepétől az augusztusi munkaszüneti nap hétvégéjéig tart.

A munkabeszüntetésekre azt követően kerülhet sor, hogy a szakszervezet tagjai visszautasították a repülőtér vezetésének legutóbbi, bérrendezésre vonatkozó javaslatát.

Az akció az 5. terminálon a British Airways járatait, a 3. terminálon a Virgin Atlantic, az Emirates, a Qatar Airways, a United, az American Airlines és a Delta Air Lines járatait érintheti.

Sztrájkokra kell számítani a Heathrow repülőtéren a nyári hónapokban is

Fotó: 123rf.com

A Heathrow szóvivője szerint az utasok biztosak lehetnek benne, hogy a repülőtér mindent megtesz annak érdekében, hogy minimalizálja a fennakadásokat. Mint elmondta, a Unite már próbálkozott azzal, hogy néhány igen forgalmas napon szükségtelen sztrájkokkal megzavarja a repülőtér működését, de nem sikerült neki.