Egészen november elsejéig járnak egyes turisztikai célú vonatok

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 26. 10:14

A MÁV-START augusztus 30-án újabb menetrendi módosítást vezet be, melynek köszönhetően több vonalon bővül a járatkínálat. Figyelembe vették az utasok kéréseit, továbbá a kirándulóforgalomra tekintettel bizonyos vonatok hétvégi közlekedését meghosszabbították az őszi iskolai szünet végéig.

A Budapest–Vác–Szob vonalon a hétvégi és ünnepnapokon közlekedő gyorsított vonatok október 24. helyett november 1-jéig közlekednek.

A Vác–Balassagyarmat vonalon egyes vonatok Vác és Diósjenő viszonylatban, illetve egy vonat Vác és Drégelypalánk között november 1-jéig hétvégén és ünnepnapokon is közlekedik. A vonalon több vonat kerékpárszállításra is alkalmas kocsit továbbít.

Az Eger–Szilvásvárad vonalon két turisztikai célú vonatpár egészen november 1-jéig közlekedik naponta.

A Tisza-tavi kerékpáros és kirándulóforgalom érdekében a Tisza-tó expresszvonatok, illetve a Kál-Kápolna – Kisújszállás és a Karcag – Tiszafüred vonalon a kirándulók számára indított plusz személyvonatok a turisztikai szezon végéig, november 1-jéig hétvégén és ünnepnapokon még közlekednek.

A Tisza-tóra is egészen november elsejéig közlekednek a kirándulóvonatok

Fotó: MÁV-START

Új expresszvonat indul Sopronból vasárnaponként 20:21-kor Budapestre. Útközben csak Csorna, Győr, Komárom, Tata, Tatabánya és Budapest-Kelenföld állomáson áll meg. A GYSEV tájékoztatása alapján helybiztosítás nélküli pótjeggyel vehető igénybe. A Déli pályaudvarra 22:44-kor érkezik meg.

A nyári időszakhoz hasonlóan ezentúl egész évben Szombathelyig jár a korábban csak Celldömölkig közlekedő, Győrből 20:07-kor induló személyvonat. Szombathelyre 22:17-kor érkezik.

Új InterRégió vonatpár közlekedik munkanapokon az utószezoni és a téli menetrendben. A vonat Fonyódról 6:48-kor indul, Kaposvárra 7:46-kor érkezik. Visszairányban az esti időszakban közlekedik, Kaposvárról 19:47-kor indul, Fonyódra 20:43-kor érkezik.