WTTC: Helyreállt a nemzetközi utazási piac

Forrás: turizmus.com

 2022. november 28. 17:50

Az Utazási és Turisztikai Világtanács új, globális fogyasztói felméréséből kiderül, hogy a nemzetközi utazási kedv a világjárvány kezdete óta a legmagasabb szinten van. Az utazók több mint negyede tervez a jövőben három vagy több nemzetközi utazást, a legtöbbet az ausztrálok készülnek költeni.

Az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) a hétfőn nyitotta meg 22. globális csúcstalálkozóját Rijádban. A találkozó előestéjén bemutattak egy új, globális fogyasztói felmérést is a nemzetközi utazások fellendüléséről.

A felmérést a YouGov készítette a WTTC megbízásából és 25 ország több mint 26 000 utazójának körében végeztél el. Az eredmények szerint a megkérdezettek 63%-a tervez szabadidős utazást a következő 12 hónapban.
A felmérésből kiderült, hogy az utazási kedv nem mutatja a lassulás jeleit: a fogyasztók több mint negyede (27%) három vagy több utazást tervez az elkövetkező egy év során.

A felmérés azt is megmutatta, hogy a következő 12 hónapban az ausztrál utazók lesznek a világ legnagyobb költekezői, ha nemzetközi utazásokról van szó, de a Kanadából, Szaúd-Arábiából és a Fülöp-szigetekről érkező utazók is várhatóan többet költenek majd, mint a világ más részeiről érkezők.

nemzetkozi_utazas

A felmérés azt is megmutatta, hogy a következő 12 hónapban az ausztrál utazók lesznek a világ legnagyobb költekezői

Fotó: 123rf.com

A YouGov "globális nyomkövetője" szerint Szaúd-Arábia, mint úti cél vonzereje és pozitív benyomása tovább növekszik majd, az Öböl-menti régió országai közül a legmagasabb pontszámot kapta Indonéziával, Indiával, Malajziával és Thaifölddel együtt. 

Julia Simpson, a WTTC elnöke és vezérigazgatója elmondta: "Ez a globális felmérés azt mutatja, hogy a nemzetközi utazás visszatért a pandémia előtti szintre és az utazók ismét készen állnak arra, hogy felfedezzék a világot."

A globális felmérés eredményei azt is mutatják, hogy a fogyasztók körében egyre fontosabbá válik a fenntartható utazás. A megkérdezettek csaknem kétharmada (61%) kijelentette, hogy a fenntarthatóbb utazási márkákat és úti célokat részesíti előnyben, míg majdnem fele (45%) azt mondta, hogy csak olyan márkáknál költi el nehezen megkeresett pénzét, amelyek társadalmilag és környezetvédelmi szempontból is felelősek.