Egy hétig ingyen szállítja a kerékpárokat a MÁV-Start

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 16. 15:53

Díjmentesen szállíthatják kerékpárjaikat a vonatokon az utasok szeptember 16-22. között, az Európai Mobilitási Héten. Szeptember 22-én, az Autómentes Napon a forgalmi engedéllyel rendelkezők maguk is ingyenesen utazhatnak a vasúton.

A MÁV-Start által az Európai Mobilitási Hét keretében kiadott díjmentes kerékpárjegyek valamennyi útvonalon igénybe vehetők. Interneten csak menetjeggyel együtt, a kosárba helyezett jegyek számánál legfeljebb néggyel több díjmentes kerékpárjegy váltható. A díjmentes kerékpárjegyek a vonatokon pótdíjfizetési kötelezettség nélkül megvásárolhatók az érvényes belföldi vasúti menetjegyek mellé – közölte a vasúttársaság.

Az Autómentes Napon a forgalmi engedélyüket bemutató gépjármű-tulajdonosoknak, illetve üzembentartóknak is kedvez a MÁV-START és a GYSEV. Előbbi teljes szolgáltatási területén, utóbbi magyarországi vonalhálózatán természetes személynek kiállított forgalmi engedéllyel lehet másodosztályon díjmentesen utazni. Első osztályú utazáshoz a kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni, míg feláras vonat esetén a pót-, illetve helyjegy megváltása is kötelező.